DOLAR
32,3371
EURO
35,1949
ALTIN
2.246,88
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
10°C
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

Muğla Büyükşehir, Menteşe Sarnıç’a kesintisiz su sağladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri, Menteşe’nin Sarnıç Mahallesi için bulunduğu yeni içme suyu kaynağını mevcut sisteme ilave ederek mahalleye aktardı.

Muğla Büyükşehir, Menteşe Sarnıç’a kesintisiz su sağladı
13.12.2022 17:22
7.474
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri, Menteşe’nin Sarnıç Mahallesi için bulunduğu yeni içme suyu kaynağını mevcut sisteme ilave ederek mahalleye aktardı.

 

İl genelinde kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için projelerini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç olan bölgelere yeni su kaynağı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Birçok bölgede yenileme ve ek su kaynağı sağlama çalışmalarına devam eden Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Menteşe Sarnıç Mahallesi’nde hayata geçirdiği proje ile bölgeye yeni bir su kaynağı sağladı.

 

Sarnıç Mahallesi’ni besleyen kaynaklarda içme suyunu toplama çalışması yaparak sisteme 2 yeni ek su kaynağı daha sağladı. Çalışmalar öncesinde mahalleye günün belirli saatlerinde su verilirken ekiplerin çalışmaları ardından bölgeye 24 saat kesintisiz su sağlandı. Ayrıca MUSKİ ekipleri tarafından daha önce 2 terfiyle yapılan su temini de tek terfiye düşürülerek enerji tasarrufu da sağlandı.

 

Muhtar Kaya, “Mahallemize 24 saat kesintisiz su sağlandı”

Çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Sarnıç Mahalle Muhtarı Yılmaz Kaya, mahallenin su sorununun çözüldüğünü belirterek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve MUSKİ çalışanlarına mahalle sakinleri adına teşekkür etti. Kaya, “Mahallemize daha önce kısmi kesintiler yaşanıyordu. MUSKİ’ye bu sıkıntımız ile ilgili başvuru yaptık ve hemen programa aldılar. Çalışmalara kısa sürede başlayan ekipler, mahallemizi besleyen su kaynaklarında iyileştirme çalışmaları yaptı ve aynı zamanda 2 adet de yeni kaynak bularak sisteme ilave etti. Çalışmaların ardından mahallemize 24 saat su verilmeye başlandı” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı