DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Mustafakemalpaşa’da Zeytin Hasadı Mesaisi Süsüyor

GÜNLÜK 20-25 TON ZEYTİN TOPLANIYOR   İncir’den cevize, zeytinden, armut’a, pamuktan, tahıl ürünlerine, bereketli toprakların diyarı Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde incir ve zeytincilikten geçimini sağlayan Akçapınar Mahallesi’nde zeytin mesaisi sürüyor.

Mustafakemalpaşa’da Zeytin Hasadı Mesaisi Süsüyor
04.12.2022 14:30
260
A+
A-

GÜNLÜK 20-25 TON ZEYTİN TOPLANIYOR

 

İncir’den cevize, zeytinden, armut’a, pamuktan, tahıl ürünlerine, bereketli toprakların diyarı Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde incir ve zeytincilikten geçimini sağlayan Akçapınar Mahallesi’nde zeytin mesaisi sürüyor. Hasattan elde edilen zeytinler Türkiye’nin lider zeytin fabrikası Marmarabirlik’e satılıp, dünya sofralarını süslüyor.

 

Zeytin’in uzun bir yolculuğu olduğu dile getiren üreticiler, mart ayında budamayla başlayan serüvenin, mayıs ayı başlarında ilaçlaması, kasım ayının başlarında ise dünyaya gönderilmek üzere zeytinleri dallarından özenle topluyorlar. Dünyanın en kaliteli zeytinini dünya mutfağına sunan üreticiler Mustafakemalpaşa topraklarının veriminin bir başka olduğunu dile getiriyor.

 

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte imece usulü tarlaların yolunu tutan üreticiler, ağaçların arasında uzun mesailer harcayarak bereketi topluyorlar. Zeytin silkme makinesi ile dallardan birer birer zeytinler toplanırken, ardından eski usül uzun çubuk yardımıyla kalan zeytinler düşürülüyor. Akçapınar Mahallesi’nde günlük 20-25 ton arası zeytin toplandığı söyleyen üreticiler, toplanan zeytinlerin üzerinde ki duman gitmeden aynı gün ayıklama işlemlerini de gerçekleştiriyor.

 

TARIMDA EN YÜKSEK REKOLTE MUSTAFAKEMALPAŞA’DA

Verimli topraklarıyla, tarıma büyük katkı sağlayan Mustafakemalpaşa ilçesi, verimli toprakları sayesinde en yüksek rekolteye sahip ilçelerden biri. Domates, kapyabiber, zeytin, incir, pamuk, buğday, arpa, elma, armut, mandalina, karnabahar ve sayısız meyve ve sebzenin ekimi yapılan ilçede doğru tarım yöntemleri ile yüzde yüz verim alınabiliyor. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın hayata geçirmiş olduğu Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü sayesinde üreticiler, toprak analizi ve sonucuna göre doğru ekim ile verimlerinin yüzde yüz arttığını dile getirdi. Başkan Kanar ‘’Tarımda Mustafakemalpaşa’ya vizyon katan destekler ile çiftçimize destek oluyoruz. Doğru analizler ve tohum destekleri ile kırsal mahallelerimize gönderdiğimiz ekipler ile üreticilerimize destek sağlamaya devam edeceğiz.’’ Sözlerini kaydetti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı