DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Nilüfer Müzik Festivali’nde kamp krizi çözüldü

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 6.

Nilüfer Müzik Festivali’nde kamp krizi çözüldü
03.09.2022 14:41
316
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 6. kez düzenlediği Nilüfer Müzik Festivali’ne, son anda Nilüfer Kaymakamlığı tarafından getirilen alkol ve kamp yasağı festival başlamadan hemen önce çözüldü. Bursa Valiliği ile yapılan görüşmeler sonucunda festivalde kamp yapılmasına izin verildi,  festival alanında alkol ve sigara satışına ise yasak getirildi.

 

            Nilüfer Belediyesi tarafından 2-3-4 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Nilüfer Müzik Festivali’ne, bir gün kala Nilüfer Kaymakamlığı tarafından alkol ve kamp yasağı getirildi.

 

Günler öncesinden kamp yapmak üzere bilet satın alarak alana gelen katılımcılar, festivalin ilk gününde Balat Atatürk Ormanı girişinde beklemeye başladı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Yüksel Özkan ve Erkan Aydın, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz da sabah erken saatlerde Balat Atatürk Ormanı’ndaki festival alanına giderek Kaymakamlık kararı ile yaşanan mağduriyete çözüm aradılar.

            Bursa Valisi Yakup Canbolat ile yapılan telefon görüşmesinde kamplı bilet satışlarının önceden yapıldığı ve yasak kararı nedeniyle aralarında İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir gibi farklı şehirlerden gelen binlerce kişinin mağdur olduğu bilgisi iletildi. Ayrıca Orhaneli’de yine 2-3-4 Eylül tarihlerinde düzenlenen kamp ve karavan Festivali’nde de çadır kurulacağı hatırlatılarak aynı tarihlere denk gelen Nilüfer Müzik Festivali’nde de kampa izin verilmesi istendi. Yapılan görüşmeler sonucunda Valilik Nilüfer Müzik Festivali’nde kampa izin verdi. Festivalde sigara ve alkol yasağı ise devam edecek.

            Krizin çözülmesi üzerine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ile birlikte festival alanına girmek için kapıda bekleyen gençlerin yanına giderek gelişmeler hakkında bilgi verdi.

 

            Sorunun çözümü için çabaladıklarını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “İki ay önce Kaymakamlık ve Valiliğimize Nilüfer Müzik Festivali için başvuruda bulunduk. Ancak festivale bir gün kala, yani dün itibariyle bazı konularda olumsuzluklar yaşandı. Hem kamp, hem de alkol ve sigara satışıyla alakalı kısıtlamalar getirildi. Milletvekillerimiz ve mülki amirlerle beraber diplomasiyle bu sorunu çözdük.  Kamp yasağı kaldırıldı, isteyenler kamp alanında çadır kurup konaklayabilecek. Festival alanında alkol ve sigara satışı ise olmayacak”  dedi.

 

            Bu yıl 6. kez düzenlenecek festival için gerekli bütün önlemlerin alındığını belirten Başkan Erdem, “Bazı illerde de kısıtlamalar oldu. Bugün bu anlamda yaklaşım ve öngörülerinde dolayı milletvekillerimize ve Valimize teşekkür ediyorum.  Müzik Festivali başlıyor katılan herkese teşekkürler”  diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Erdem’in açıklaması, kapıda bekleyen gençler tarafından alkışlarla karşıladı.

 

            CHP Genel Başkanı Lale Karabıyık da günler öncesinden kamp için biletlerini alarak Bursa’ya gelen müzik tutkunlarının mağdur olmayacağı için mutlu olduklarını belirterek “Sorunlar çok şükür çözüldü. Sizlere iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

 

            Açıklamaların ardından festival katılımcıları alana girerek çadırlarını kurdu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı