DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Nissan Formula E Takımı, Diriyah E-Prix’sinde podyumdaki yerini aldı

Nissan Formula E Takımı, Diriyah E-Prix’sinde podyumdaki yerini aldı
29.01.2024 11:20
20
A+
A-

Nissan Formula E Takımı, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın 10. Sezonunda Suudi Arabistan’ın Diriyah şehrinde düzenlenen yarışta 26 puan toplayarak mükemmel bir performans sergiledi.

 

Fransız-Arjantinli pilot Fenestraz sıralama A Grubunda birinci olurken, Rowland da B Grubunda en hızlı zamanı yaptı. Düellolarda Fenestraz çeyrek finalde elenirken, İngiliz yarışçı Rowland üç düelloda da zafer kazanarak her etapta en hızlı tur zamanını yaptı ve Pole pozisyonunu elde etti.

 

36 turluk yarışta Rowland, pole poziyonunda başladığı yarışı 3.sırada tamamlayarak podyumdaki yerini aldı. Nissan Formula E takımının diğer pilotu Fenetraz ise yarışı 6.sırada tamamlayarak 8 puan elde etti. Bu sezon Nissan takımı ilk kez podium derecesi elde etmiş oldu.

 

Toplamda 26 puana ulaşan Nissan Formula E takımı, bir sonraki yarış olan Sao Paulo’da da iddiasını sürdürecek.  Sao Paulo yaşırı 16 Mart’ta gerçekleştirilecek.