DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Octagon Türkiye’de Bir İlki Yaşattı

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Octagon Karma Dövüş Sanatları Müsabakaları Kocaeli Şehit Recep Topaloğlu Salonu’nda gerçekleşti.

Octagon Türkiye’de Bir İlki Yaşattı
23.10.2022 11:30
331
A+
A-

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Octagon Karma Dövüş Sanatları Müsabakaları Kocaeli Şehit Recep Topaloğlu Salonu’nda gerçekleşti. 84 ülkede canlı olarak yayınlanan organizasyona protokol ve çok sayıda seyirci katılım gösterdi. Müsabakalarda 8'i kazak, 8'i Türk olmak üzere toplamda 32 sporcu kıyasıya mücadele etti. 4 Türk sporcu rakiplerini alt ederek galibiyet kazandı. 

 

Octagon Türkiye Başkanı Serdar Gökkaya bu organizasyonu düzenlerken desteklerini esirgemeyen Octagon Kurucu Başkanı Nurettin Sadıkov, Octagon Türkiye As Başkanı Hayrican Taşdelen, Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, ve Kick Boks Federasyon Başkanı Salim Kayıcı’ya plaketlerini takdim ederek teşekkürlerini dile getirdi. 

 

Tatsiana Firsava, Kadir Dalkıran,  Kaan Kazgan gibi profesyonel MMA sporcuları, uluslararası turnuvada heyecan dolu anlar yaşattı.

 

OCTAGON’U YILDA 3-4 KEZ ORGANİZE EDECEĞİZ

 Octagon Türkiye Başkanı Serdar Gökkaya, spor branşlarında uluslararası organizasyonların ülkemizde olmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak “MMA sporuna aşırı ilgi duyuyorum. MMA sporundan Octagon ligini Türkiye’ye taşıdım. Octagon Türkiye As Başkanı Hayrican Taşdelen ile birlikte bu organizasyonu daha da ileriye taşımak istiyoruz. Seneye  ülkemizde bir çok MMA organizasyonu daha yapacağız. Bu organizasyon ülkemizin sporcuları açısından çok önemli. MMA sporu bütün dünyada yaygın bir spor. Bu sporun önemli liglerinden biri de Octagon. Bu ligden sonra daha büyük ligleri de getireceğiz. Ülkemizde her yıl Octagon Türkiye’yi üç veya dört defa organize etmeyi düşünüyoruz. Octagon’un dünyada 500 milyon aktif takipçisi var. Bizler de Türkiye’de bu sporu büyütmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Şu an 8 sporcumuz çok profesyonel konumda yer alıyor. Seneye sporcularımızın isimlerini daha çok duyacağız. Türkiye şampiyonalarına alt yapı oluşturması açısından bu organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı