DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Öğrencilerden İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi'ne büyük ilgi

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in “Tarihe saygı” projesinin  önemli duraklarından biri olan “İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi”, tarih dersleri için öğrenci ve öğretmenleri ağırlıyor.

Öğrencilerden İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi'ne büyük ilgi
22.09.2023 12:50
99
A+
A-

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in “Tarihe saygı” projesinin  önemli duraklarından biri olan “İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi”, tarih dersleri için öğrenci ve öğretmenleri ağırlıyor.  Ödemiş Özel Sınav Koleji ortaokul ve lise öğrencileri, İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi’ni ziyaret ederek yörenin Kuvayı Milliye tarihini inceledi.  

Ödemiş’in düşman işgalinden kuruluşunun 101. yıl dönümünde Ödemiş Belediyesi tarafından ziyarete açılan İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi yeni eğitim yılıyla birlikte öğrenci gruplarını ağırlamaya başladı. Geleceğimizi şekillendirecek gençlerimiz, şanlı tarihimize ve kent belleğine sahip çıkma duyarlılığı ile İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi’ni ziyaret ediyor.  

İşgale karşı İlkkurşun Direnişi ile Kuvayı Milliye’nin temellerinin atıldığı Ödemiş’te o dönem verilen büyük mücadeleyi ve yaşananları yansıtan bilgi, belge ve görsellerin yer aldığı temalı odalarıyla yeni nesillere yöre tarihini yakından öğrenme olanağı sunan İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi’ne öğretmenleriyle birlikte Ödemiş Özel Sınav Koleji ortaokul ve lise öğrencileri konuk oldu. 

Öğrenciler ve öğretmenler, arkeolog Müjgan Özkan Can’ın rehberliğinde İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi’nin temalı odalarını inceleyip yörenin Kuvayı Milliye geçmişi konusunda bilgi sahibi oldu.  

 

İLKKURŞUN VE MİLLİ MÜCADELE ANI EVİ, GENÇLİK CADDESİ’NDE 

3 Eylül 2023 tarihinde ziyarete açılan İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi, Emmioğlu Mahallesi Gençlik Caddesi’nde Ödemiş Ticaret Odası karşısında yer alıyor. 

İşgal günlerinde ilk örgütlü halk direnişi olma özelliğini taşıyan İlkkurşun Direnişi’nin aşamaları, dönemin Ödemiş Kaymakamı Bekir Sami Bey’in itilaf devletlerine telgrafla verdiği ültimatom ve İzmir Valiliği’ne gönderdiği telgraflar, Küçük Menderes Havzasında oluşturulan Kuvayı Milliye Cephelerine dair görseller ve objeler, işgalci Yunan güçlerinin o günlerdeki mezalimine dair bilgiler ve objeler, Küçük Menderes Havzası Kuvayı Milliye yapılanmasında ve Ulusal Kurtuluş Mücadelesinde yer almış kahramanların ve efelerin biyografileri ile bölgedeki Kuvayı Milliye tarihine ışık tutan kitapların yer aldığı Anı Evi’nde İzmir’in kurtuluşu sonrası kente asılan ilk bayraklardan biri olan elde dikilmiş Türk Bayrağı da sergileniyor. 

İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi, Pazar günü hariç her gün 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı