DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Osmangazili muhtarlardan güneydoğu illerine ziyaret

Osmangazi Belediyesi, ilçede görev yapan muhtarlar için Güneydoğu illerine gezi programı düzenledi.

Osmangazili muhtarlardan güneydoğu illerine ziyaret
10.10.2022 15:30
276
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, ilçede görev yapan muhtarlar için Güneydoğu illerine gezi programı düzenledi. 5 gün süren gezide 5 farklı kenti gezerek Bursa’ya dönen muhtarlar, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret ederek teşekkürlerini sundu.

 

Osmangazi Belediyesi, büyük bir fedakârlık ve özveriyle görevlerini yerine getiren muhtarlara güzel bir jest yaparak güneydoğu illerine geziye gönderdi. Düzenlenen kültürel gezi programı ile muhtarlar, ‘Anadolu Medeniyeti ve Mezopotamya Medeniyetinin’ kesiştiği Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman ve ‘Peygamberler Şehri’ Şanlıurfa’nın tarihi ve turistlik yerlerini gezdi. Bu özel gezide Osmangazili muhtarlara, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner de eşlik etti. Osmangazili muhtarlar, Diyarbakır gezisinde HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Diyarbakır annelerinin acılarını yüreklerinde yaşadıklarını ifade eden muhtarlar, ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren Diyarbakır annelerine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın selamını ileterek kendileri için gönderdiği hediyeleri takdim etti.

 

“Devletimizin yatırımları ile tersine göçün yaşandığını görüyoruz”

Yoğun iş temposunu düzenlenen gezi programı ile üzerlerinden bir nebze de olsa atma fırsatı bulan muhtarlar, kendilerine her konuda desteklerini esirgemeyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret ederek gezi programı için teşekkürlerini iletti. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde muhtarlar ile bir araya gelen Başkan Dündar, “Ben de geçtiğimiz yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu ilerimize bir gezi yaptım. Tarihiyle, kültürüyle ve sosyal yapısıyla insanı kendine hayran bırakan bu güzel şehirlerimizi muhtarlarımızın da görmesini istedik ve bu gezi programını düzenledik. Terörden dolayı maalesef ki o bölgelerdeki şehirlerimizden batıya doğru yoğun bir göç yaşanmış. Çok şükür terör belası bitti. Şuan devletimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ciddi yatırımlar yapıyor. Bu yatırımlar ile geriye dönük göçün de başladığını görüyoruz” dedi.

 

“İç turizmin hareketlenmesi gelişimi de beraberinde getiriyor”

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin hepsinin tarihi ve turistik birçok noktayı barındırdığına dikkat çeken Başkan Dündar, “Ülkemizin doğusu ciddi bir turizm potansiyeli barındırıyor. Turizm firmalarının doğu illerine çok sayıda tur düzenlediğini görüyoruz. Gerek tur şirketleri ile yapılan gerekse de bireysel geziler tanıtım noktasında olumlu bir katkı sağlıyor. Doğu illerinde yaşayan insanların batı şehirlerinde oturan bir akrabası mutlaka vardır. Akraba ziyareti amaçlı olarak illaki batıya gelmiştir. Bizim, batıdaki vatandaşların doğudaki illerimizi ziyaret etmesini sağlamamız gerekiyor. İç turizm hareketlenmesi ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimi de beraberinde getiriyor. Avrupa’ya gittiğimizde iç turizmin çok hareketli olduğunu görüyoruz. Türkiye şu anda bu süreci yaşıyor. Muhtarlarımız gibi seçilmiş ve toplumu temsil eden kişilerin o şehirleri ziyareti etmesi ise ayrı bir önem taşıyor. Ben, sizler adına güzel ve faydalı bir gezi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

 

Mandacı: “Koca yürekli bir başkana sahibiz”

Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı da, geziye katılan tüm muhtarlar adına Başkan Dündar’a teşekkürlerini sunarak, “Mustafa Dündar Başkanımız, her zaman bizim yanımızda yer alıyor. Desteklerini bizlerden esirgemiyor. Ne sorunumuz varsa kendisine iletiyoruz ve başkanımız da sorunların çözümü noktasında her zaman bizlere yardımcı oluyor. Böyle ‘Koca Yürekli’ bir başkana sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Çok güzel bir gezi yaptık. Tarihi ve kültürel yerleri gezdik. Sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Mandacı, konuşmasının sonunda gezi sırasında Güneydoğu illerinden aldıkları hediyeleri Başkan Dündar’a takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı