DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Ozon Tekstil sürdürülebilirlik çalışmaları ile ödülün sahibi oldu

Ozon Tekstil sürdürülebilirlik çalışmaları ile ödülün sahibi oldu
15.12.2023 15:19
28
A+
A-

Türkiye’nin global moda markası DeFacto’nun iştiraklerinden Ozon Tekstil, “Platin Global 100 Ödülleri”ne adını yazdırdı. Kaliteli, hızlı ve inovatif hazır giyim üreticisi Ozon Tekstil, Platin Dergisi tarafından bağımsız pazar araştırma şirketi Ipsos iş birliği ile gerçekleştirilen araştırmada Türkiye’nin Global 100 endeksinde yer alarak tekstil sektöründe sürdürülebilirlik ödülünün sahibi oldu.

 

Platin Dergisi’nin bağımsız pazar araştırma şirketi Ipsos iş birliğiyle belirlediği ve ülke ekonomisine katkı sağlayan şirketleri bir araya getiren “Platin Global 100 Ödülleri” bu yıl sürdürülebilirlik temasıyla altıncı kez verildi. Türk hazır giyim ve moda sektörünün öncü markalarından DeFacto’nun iştiraki olan Ozon Tekstil, sürdürülebilirlik kültürünün yaygınlaştırılmasını sağlayan çalışmaları ile tekstil sektöründe ödül aldı.

 

Sürdürülebilirlik alanında 11 sektörden 11 şirketin ödül aldığı “Platin Global 100 Ödülleri” törenine katılan Ozon Tekstil Genel Müdürü Seda Dışlık, ‘’Ozon Tekstil olarak, sizlerle beraber dünyamızın geleceği için önemli ve öncelikli bir gündem olan ‘sürdürülebilirlik’ konusunda bir arada olduğumuz ve Ozon Tekstil adına bu ödülü aldığımız için çok mutlu ve gururluyum.  Doğal kaynaklarımızın her geçen gün azaldığı bu dönemde daha yaşanılır bir dünya için sürdürülebilirlik çok kıymetli. Ozon Tekstil olarak bu bilinçle, 2023 yılında verimliliğe, geri dönüşüme, sürdürülebilir elyaf kullanımına, yenilenebilir enerji kullanıma önem verdik. 2024 yılında da hedeflerimizi arttırarak bu yolda ilerleyeceğiz. Bu yolculuğumuzda, başta bizleri destekleyen CEOmuz İhsan Ateşe, emeği geçen çalışmalarıyla değerimize değer katan tüm Ozon Tekstil çalışma arkadaşlarıma, Platin Dergisi ve Ipsos ekiplerinin yanı sıra araştırmaya katılarak bu ödüle bizi layık gören herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

DeFacto’nun paydaş firması olmakla birlikte İngiltere, Fransa, Almanya, Danimarka ve İspanya dahil 10 ülkeye ihracat gerçekleştiren Ozon Tekstil, Sivas’ta yer alan fabrikasında 400’e yakın kişiye istihdam sağlıyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinde örme, dokuma ve triko gruplarında 300’e yakın firmayla iş birliği içinde olup yılda 16 milyon üretim yapıyor.  Yıllık üretiminin yüzde 40’ı sürdürülebilir ürünlerden oluşan Ozon Tekstil, üretim tesislerinde enerji kullanımının yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesine yönelik projeler yürütüyor. Şirket ayrıca üretimlerinde de organik ve geri dönüştürülmüş elyaflar kullanarak sürdürülebilir kaynak kullanımını destekliyor. Ozon Tekstil sürdürülebilirlik çalışmaları doğrultusunda geçtiğimiz yıllarda da Sosyal Uygunluk ve Sürdürülebilirlik Zirvesi’nde “İlham Veren Kurumsal Sürdürülebilirlik Çalışmaları” kapsamında ödül aldı.