DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Portatif havuzlar bu yaz da İzmirli çocukları sevindirecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sporda fırsat eşitliği ilkesi kapsamında dezavantajlı mahallelerde bu yıl da 7 portatif havuz birden açılacak.

Portatif havuzlar bu yaz da İzmirli çocukları sevindirecek
11.07.2023 14:20
181
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sporda fırsat eşitliği ilkesi kapsamında dezavantajlı mahallelerde bu yıl da 7 portatif havuz birden açılacak. 6 ile 13 yaş arasındaki çocuklara yüzme eğitiminin verileceğe havuzlara kayıtlar başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sporu kentin tamamına yayma hedefi doğrultusunda dezavantajlı mahallelerde yaz aylarında açılan portatif havuzlar bu yıl da hizmet verecek. Kiraz ve Beydağ merkez, Bornova Meriç, Konak Kadifekale ve Pazaryeri,  Bayraklı Cengizhan ile Buca Laleli mahalleleri olmak üzere 7 ayrı noktada minikler havuzla buluşturulacak. Kiraz, Beydağ, Konak Pazaryeri Mahallesi ve Bornova’da Cuma günü eğitimler başlıyor. Diğer üç nokta ise önümüzdeki hafta eğitim programını başlatacak.

11 bini aşkın çocuğa yüzme eğitimi

Portatif havuzlarda iki ay boyunca 6 ile 13 yaş arasındaki çocuklara yüzme eğitimi verilecek. Projeyle çocukların eğlenceli vakit geçirmesi, özgüven ve yaşama sevinçlerinin artması, aynı zamanda bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Her bir bölge için Temmuz ve Ağustos ayı için 800 öğrenci kapasitesi bulunuyor. Bir havuzda yaz boyunca ortalama bin 600 öğrencinin yüzme eğitimi alması hedefleniyor. Böylece 7 bölgede toplam 11 bin 200 öğrenci havuzlardan faydalanabilecek. Kayıtlar portatif havuzlarda yapılabiliyor.

İşte havuzların açılacağı adresler

  • Bayraklı Cengizhan Mahallesi 1620/39 sokak / Ekrem Akurgal Spor Tesisleri yanı basketbol sahası içi
  • Konak Pazaryeri Mahallesi 947 sokak No: 2/4 Altınordu Tesisleri
  • Konak İmariye Mahallesi 992 sokak No:8/A Kadifekale
  • Bornova Meriç Mahallesi Behçet Uz Rekreasyon Alanı EÇEV Vakfı bahçesi
  • Buca Laleli Mahallesi Gürçeşme Caddesi No: 420 Eski Huzurevi (Gürçeşme)
  • Kiraz merkez
  • Beydağ merkez

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı