DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Reklam pastası büyüyecek, izleyen de kazanacak

Reklam pastası büyüyecek, izleyen de kazanacak
01.03.2024 19:01
36
A+
A-

Reklamcılık, Medya ve Blokzincir Zirvesi, 27 Şubat 2024 tarihinde Girişimci İşadamları Vakfı Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Genel Başkanı Mehmet Koç, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol İnce, TÜYAFED Yazılımcılar Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Çalış, Blokzincir ve Kripto Varlık Derneği Başkanı Av. Oğuz Evren Kılıç, Global Bilişim Derneği (BİDER) Başkanı ve W2E.MEDIA CEO’su Şenol Vatansever yaptı.

 

Blokzincir, Gerçek Dünya Varlıkları (RWA), metaverse, Nitelikli Fikri Tapu (NFT) ve diğer teknolojik trendler aracılığıyla girişimcilik ruhunu güçlendirmeye odaklandıklarını ifade eden Şenol Vatansever, blokzincirin reklamcılık ve medya sektörlerinde şeffaflık, güvenlik ve merkezi olmayan yapıyla önemli dönüşüm potansiyeli taşıdığını vurguladı. RWA, metaverse, NFT gibi konuların da sektörde heyecan verici bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

 

Dijital kimlik konusundaki çözümlere de dikkat çeken Vatansever, blokzincir teknolojisinin dijital kimliklerin güvenli ve şeffaf bir şekilde saklanmasını sağlayarak kimlik hırsızlığı ve veri ihlalleri riskini azalttığını dile getirdi. Finansal işlemlerin dijitalleşmesinin hız kazanmasıyla ilgili olarak Vatansever, kripto varlıkların güvenli ve şeffaf finansal işlemleri desteklediğini ve küresel ticareti ile finansal erişimi iyileştirme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

 

“İzle ve kazan (watch to earn)” modeli yaygınlaşacak

 

Şenol Vatansever, W2E.MEDIA lansman sunumunda, reklam endüstrisindeki geleneksel modellerin zorluklarına dikkat çekerek, kullanıcı odaklı ve etkileşimci bir yaklaşımla reklam deneyiminin dönüştürüleceğini vurguladı. Reklam izleme ve etkileşim süreçlerinde ödüller sunmanın hem izleyicilerin hem de reklam verenlerin ihtiyaçlarına cevap veren bir ekosistem oluşturmanın önemini belirtti. Vatansever, reklamcılık ekosistemine getirilecek çözümlerle kullanıcıların reklamlara karşı ilgisinin artacağını ve reklam verenlerin daha etkili bir şekilde hedef kitlelerine ulaşmalarının sağlanacağını ifade etti.

 

Blokzincir, reklamcılık ve medya tartışıldı

 

Zirvede, “Blokzincir, Reklamcılık ve Medya Sektörlerini Dönüştürüyor” panelinin moderatörlüğünü BNS Medya Kurucusu Beste Naz Süllü yaptı. Blokzincir ve Kripto Varlık Derneği Başkanı Av. Oğuz Evren Kılıç, Sefamerve Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Metin Okur, CIO Ufuk Dokuzluoğlu, iCredible ve HEBYS CEO’su Mustafa El Aliwat blokzincir teknolojilerinin reklamcılık ve medya sektörlerini nasıl dönüştürdüğünü tartıştı.

 

Devamında gerçekleşen “Blokzincir ve Geleceğin Teknoloji Trandleri” panelinin moderatörlüğünü Dünya Gazetesi Yazarı Ömer Ekinci yaptı. TÜBİTAK Blokzincir Laboratuvarı Yöneticisi Taner Dursun, Ekonomist Erkan Öz, Cropto Danışma Kurulu Başkanı Cemil Şinasi Türün, Devrim Danyal Blockchain Yapay Zeka Akademi Kurucusu Devrim Danyal blokzincir, yapay zeka gibi geleceğin teknoloji trendlerini tartıştı.