DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Sabancı Ventures, İsviçre merkezli hidrojen depolama çözümleri şirketi GRZ'ye yatırım yaptı

Sabancı Ventures, İsviçre merkezli hidrojen depolama çözümleri şirketi GRZ’ye yatırım yaptı   Yeni ekonomi odaklı büyüme stratejisi kapsamında, yeşil hidrojeni öncelikli yatırım alanlarından biri olarak gören Sabancı Topluluğu, bu alandaki yıkıcı inovasyonların parçası olmaya devam ediyor.

Sabancı Ventures, İsviçre merkezli hidrojen depolama çözümleri şirketi GRZ'ye yatırım yaptı
27.11.2023 11:10
90
A+
A-

Sabancı Ventures, İsviçre merkezli hidrojen
depolama çözümleri şirketi GRZ’ye yatırım yaptı

 

Yeni ekonomi odaklı büyüme stratejisi kapsamında, yeşil hidrojeni öncelikli yatırım alanlarından biri olarak gören Sabancı Topluluğu, bu alandaki yıkıcı inovasyonların parçası olmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, Sabancı Holding’in Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu Sabancı Ventures, son yatırımını hidrojen depolama ekipmanı üreticisi GRZ Technologies SA’ya (GRZ) yaptı. Sabancı Topluluğu’nun sürdürülebilirlik ve sıfır emisyon hedeflerine katkıda bulunacak bu yatırım aynı zamanda, Topluluğun yeşil hidrojen ekosisteminde erken aşamada konumlanmasına da destek olacak.

 

YEŞİL HİDROJEN ALANINDAKİ İKİNCİ YATIRIM

 

Sabancı Ventures, yeşil hidrojen alanındaki ilk yatırımını geçtiğimiz aylarda tamamlamış ve Singapur merkezli SungreenH2’ye yatırım yaptığını açıklamıştı. Asya Pasifik bölgesinden sonra, Avrupa merkezli GRZ’ye de yatırım yaparak yeşil hidrojen alanındaki küresel büyüme kararlığını ortaya koyan Sabancı Topluluğu, aynı zamanda “Dünya’nın Sabancı’sı” vizyonunu da bu yatırımla güçlendirmiş oldu. Bugüne kadar farklı şirketleriyle, hidrojen değer zincirinin çeşitli aşamalarına yatırım yapan Sabancı Topluluğu, ortaya koyduğu kapsamlı çözümlerle, enerji sektörü için kalıcı değer yaratmayı hedefliyor. 

 

“GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİNİN MÜŞTERİSİ DEĞİL, GELİŞTİRİCİSİ OLACAĞIZ”

 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün, Sabancı Topluluk Vaadi’nin merkezinde yer alan sürdürülebilir yaşama hizmet etmeyi en öncelikli yatırım kriteri olarak gördüklerini ifade ederken, “Yeşil hidrojen ekosistemine öncülük eden, bu ekosistem içerisinde erken aşamada konumlanan bir Topluluk olabilmek, bizim sürdürülebilirlik ve yeni ekonomi odaklı büyüme stratejimizin en önemli unsurlarından biri. Bugün birçok Topluluk şirketimiz bu alanda önemli yatırımları hayata geçirmiş durumda. Bu yatırımlarımız tüm hızıyla devam ederken, bunlarla eş zamanlı olarak, Kurumsal Girişim Sermayesi Fonumuz Sabancı Ventures aracılığıyla da, özellikle bu alandaki ekipman üretici girişimlerin yol arkadaşı oluyor; onların küresel büyüme yolculuklarına eşlik ediyoruz. Bu yıl içinde, ilk olarak Singapur merkezli SungreenH2’ye ve şimdi de İsviçre merkezli GRZ’ye yatırım yaparak, bu alandaki kararlılığımızı da ortaya koymuş durumdayız. Dünya’nın Sabancı’sı olarak, geleceğin teknolojilerinin müşterisi değil, geliştiricisi olma vizyonumuzu, yeni yatırımlarla pekiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

GRZ Technologies SA CEO’su Noris Gallandat ise şunları söyledi: “Sabancı ile bu stratejik ortaklığa girmekten büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Bu iş birliğinin GRZ’yi bir sonraki seviyeye taşıyacağına ve teknolojimiz için büyük fırsatlar yaratacağına eminiz. Yeni pazarlara açılma ve çözümlerimizi ticarileştirme hedeflerimiz için Sabancı’nın bizim için en doğru ortaklardan biri olduğuna inanıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı