DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Saray, 5. Küçükyoncalı Keşkek Şenliği’nde buluştu

Küçükyoncalı Dokuyan Eller ekibindeki kadınlar ve Saray Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen 5.

Saray, 5. Küçükyoncalı Keşkek Şenliği’nde buluştu
05.09.2022 13:40
320
A+
A-

Küçükyoncalı Dokuyan Eller ekibindeki kadınlar ve Saray Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen 5. Keşkek Şenliği, Küçükyoncalı ’da 4 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. Küçükyoncalı’nın geleneksel çıkrancık oyunu, yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar, Cüneyt Şentürk ve Doğanay Temurkan& Orkestrası konserleri ile Keşkek Şenliği adeta şölene dönüştü.

 

VATANDAŞLARA KEŞKEK İKRAM EDİLDİ
Saat 12.00’da başlayan şenlikte unutulmaya yüz tutmuş geleneksek çıkrancık oyunu izleyenlere keyifli anlar yaşattı. El emeği göz emeği nuru ürünlerin sergilendiği, geleneksel lezzetlerin satıldığı stantlar yoğun ilgi görürken, 20 kazan keşkek vatandaşlara dağıtıldı. Geleneksel lezzet keşkeğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, keşkek stantları önünde kuyruk oluşturdu. Şenliğe katılan çocuklar palyaçolarla gün boyu gönüllerince eğlendi.

BAŞKAN ERKİŞ: “KEŞKEK DAYANIŞMANIN SİMGESİ HALİNE GELMİŞTİR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Küçükyoncalı Mahalle Muhtarı İrfan Gündüz yaptı. Gündüz’den sonra bir konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş şunları ifade etti: “Gelenek, geçmişle gelecek arasına bir köprü kurabilmek adına zamana direnen alışkanlıklarımızdır. Hani diyor ya Nazım Hikmet,
‘Çok uzaklardan geliyoruz, çok uzaklardan
 Ama asla, asla koparmadık bağımızı çok uzaklarla
Kulaklarımızda hala şimşekli sesi var yassı sapan taşlarının
Ve belleklerimizde hala kara önlüklü resimleri ilk mektep arkadaşlarının
Çok uzaklardan geliyoruz çok uzaklardan,
Fakat asla koparmadık bağımızı çok uzaklarla
Ve seyir esnasında mataralarımızda çalkalanan su doğdu doğuracak bir ananın karnı gibi
Gergin, kıpır kıpır ve hayat doludur doğrusu.’
5.Geleneksel Keşkek Şenliği’nde bu hayat doluluğu, bu dayanışmayı, bu geleceğe meydan okumayı görüyorum. Çünkü keşkek insanoğlunun bu coğrafyalarda günü kurtarabilmesinin, var olmasının ve var kalmasının sembolüdür. Şöyle der eskiler onun derdi tasası yok çok şükür yiyecek keşkeği, güdecek binecek eşeği var derler kaba tabirle. Bu keşkeğiniz varsa günü kurtarmışsınız demektir. Ancak bugün keşkek o klasik geleneksel anlamının dışında ve ötesinde bizlere dayanışmanın, senin de sofrada tuzun bulunsun anlayışının simgesi haline gelmiştir. Keşkek bugün bizleri bir araya getiren, biricik geleneğin yıllara meydan okuyan adresi haline gelmiştir. Hepimize kutlu olsun.”

PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Ünal, Kıyıköy Belediye Başkan Vekili Tezcan Yatkın, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Levent Köksalan, CHP Saray Belediye Meclis Üyeleri Sait Nayir, Cemil Ertan, Sertaç Akgül ve Küçükyoncalı Muhtarı İrfan Gündüz ile birlikte keşkek şenliğinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak, plaket takdim etti.

CÜNEYT ŞENTÜRK KÜÇÜKYONCALI’DA BALKAN RÜZGARI ESTİRDİ
Keşkek Şenliği programı, Cüneyt Şentürk ve Doğanay Temurkan&Orkestrası konseriyle devam etti. Rumeli Sanatçısı Cüneyt Şentürk, Rumeli şarkıları ve türkülerinden oluşan repertuarıyla büyük beğeni topladı. İzleyenlerden tam not alan Cüneyt Şentürk, Küçükyoncalı’da adeta Balkan rüzgarı estirdi. Konser sonunda Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş ve Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören Cüneyt Şentürk’e teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

DOĞANAY TEMURKAN VE ORKESTRASI BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Cüneyt Şentürk’ten sonra sahne alan Doğay Temurkan& Orkestrası Küçükyoncalılara muhteşem bir gün yaşattı. Birbirinden güzel şarkılarıyla Küçükyoncalılar’ın beğenisini toplayan Doğanay Temurkan&Orkestrası, izleyenlerden büyük alkış aldı. Program sonunda Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören Doğanay Temurkan&Orkestrası’na ve şenlikte büyük emeği geçen Küçükyoncalı Dokuyan Eller ekibine teşekkürlerini sunarak, çiçek takdim etti.

KATILIM YOĞUN OLDU
5. Küçükyoncalı Keşkek Şenliği’ne Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Kıyıköy Belediye Başkanı Tezcan Yatkın, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, Ak Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş, İYİ Parti Saray İlçe Başkanı Abdullah Ataman, Saadet Partisi Saray İlçe Başkanı Şaban Mısırlı, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Levent Köksalan, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Birdal Gökdağ, Fuat Ünal, Saray Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı