DOLAR
32,4721
EURO
34,8697
ALTIN
2.432,37
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Satranç turnuvasında minikler, yeteneklerini sergiledi

Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan Türkiye Yüzyılı Uluslararası Satranç Turnuvası’nda çocuklar, yeteneklerini sergiledi.

Satranç turnuvasında minikler, yeteneklerini sergiledi
06.09.2023 14:00
127
A+
A-

Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan Türkiye Yüzyılı Uluslararası Satranç Turnuvası’nda çocuklar, yeteneklerini sergiledi. Birinci olmak için ter döken çocuklar, yaptıkları hamlelerle nefes kesti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bağcılar Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlen Türkiye Yüzyılı Uluslararası Satranç Turnuvası, Göztepe Spor Kompleksi’nde devam ediyor. 16 ülkeden 60’ın üzerinde uluslararası sporcu olmak üzere toplam 470 sporcunun kıyasıya yarıştığı turnuvada dün de 12 yaş altı grubu çocuklar masaya oturdu.

Anne babalar nefeslerini tutarak izledi

Miniklerin kıyasıya mücadele ettiği turnuvada aileler de çocuklarını yalnız bırakmadı. Tribünde oturan anne ve babalar nefeslerini tutmuş bir vaziyette çocuklarını izledi. Renkli görüntülerin de yaşandığı müsabakalarda minik oyuncular, yeteneklerini sergiledi. Oyun sonunda ise turnuva için hazırlanan özel bölümde davetlilere ikramlarda bulunuldu.

Çocukların fiziksel ve sosyal gelişiminde önemli yeri var

Satrancın çocukların fiziksel, sosyal ve duygusal gelişiminde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, tüm katılımcılara başarılar diledi. 3 Eylül günü başlayan turnuva, 9 Eylül’de sona erecek. Turnuvanın sonunda başarılı olan sporculara kupa, madalya ve ödülleri takdim edilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı