DOLAR
32,3786
EURO
34,7155
ALTIN
2.428,38
BIST
9.988,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Seferihisar'da edebiyat buluşması

Seferihisar’da bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası KIBATEK Yaz Edebiyat Buluşması, 25-27 Ağustos tarihleri arasında Teos Yazarlar Evi’nde gerçekleştirildi.

Seferihisar'da edebiyat buluşması
28.08.2023 17:10
96
A+
A-

Seferihisar’da bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası KIBATEK Yaz Edebiyat Buluşması, 25-27 Ağustos tarihleri arasında Teos Yazarlar Evi’nde gerçekleştirildi.  

Seferihisar Belediyesi, KIBATEK ve Abderallılar Sanat Platformu tarafından düzenlenen ve 3 gün süren edebiyat buluşmasına Türkiye, Azerbaycan, İran, Irak, KKTC, Bosna Hersek, Rusya, Bulgaristan ve İsveç’ten 18 şair ve yazar katıldı. “Uluslararası Dünyada Türkçe ve Türk Edebiyatları” forumu ile başlayan etkinlikte, konuk şair ve yazarlar sunumlarını yaptı. Değerlendirme konuşmalarının ardından konuk edebiyatçılar Ulamış, Hereke, Turgut, İhsaniye, Teos, Karagöl ve Seyyid Mustafa Efendi Türbesi’ni kapsayan bir kültür gezisi yaptılar. 

Üç gün boyunca ana teması edebiyat ve sanat olan birçok etkinliğin yapıldığı edebiyat buluşmasına katılan konuklar, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’i de ziyaret etti. Konuk edebiyatçılar Başkan Yetişkin’e, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim etti. Etkinliğe katılan edebiyatçılara teşekkür eden Başkan Yetişkin, dünyada ilk sanatçılar birliğinin kurulduğu Seferihisar’da, böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Seferihisar sanatın ve sanatçıların kenti olmaya devam edecek” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı