DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Şehirler Sanatla Renkleniyor:  Sarının İzi, Türkiye'nin En Büyük Açık Hava Sergisi Oluyor!

Şehirler Sanatla Renkleniyor:  Sarının İzi, Türkiye’nin En Büyük Açık Hava Sergisi Oluyor! Yenilikçi ve çağdaş yapılaşmanın öncü ismi Türk Ytong, kuruluşunun 60.

Şehirler Sanatla Renkleniyor:   Sarının İzi, Türkiye'nin En Büyük Açık Hava Sergisi Oluyor!
01.12.2023 17:30
64
A+
A-

Şehirler Sanatla Renkleniyor: 

Sarının İzi, Türkiye’nin En Büyük Açık Hava Sergisi Oluyor!

Yenilikçi ve çağdaş yapılaşmanın öncü ismi Türk Ytong, kuruluşunun 60. yılını, benzersiz sanat etkinlikleriyle kutluyor. 01 Aralık Cuma günü Bomontiada’da Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Genel Müdür Tolga Öztoprak, sanatçılar Burak BecerenMeltem Şahin ve Piknik Works’un katıldığı basın toplantısında bir milyon eserle Türkiye’ye yayılacak olan “Sarının İzi” projesinin detayları hakkında bilgilendirme yapıldı.

İkonik sarı Ytong ambalajlarının sanatçılarla yeniden tasarlanmasıyla İstanbul’dan başlayan ve bir milyon ambalajla tüm şehirlere yayılarak Türkiye’nin en büyük açık hava sergisi olmaya hazırlanan “Sarının İzi”, İstanbul Bomontiada’da mekânsal bir sergi olarak da sanatseverlerle buluşuyor. “Sarının İzi” sergisi ve sergiye paralel etkinlikler 02-10 Aralık tarihleri arasında Bomontiada’da ücretsiz olarak takip edilebilir. 

Türkiye’nin lider gazbeton üreticisi Türk Ytong, özgün bir proje ile bir ilke daha imza atıyor. Kuruluşunun 60. yılında, herkesçe tanınıp sevilen sarı renkli ikonik ürün ambalajlarını başarılı genç sanatçıların dokunuşlarıyla birer sanat eserine dönüştüren Türk Ytong, nitelikli yaşam alanlarından aldığı ilhamla sanatı tüm şehirlere yayıyor. Türkiye’nin en büyük açık hava sergisi olacak “Sarının İzi”, yaratıcılığı şehir yaşamıyla birleştirerek Türk Ytong’un 60. yılını kent, mimarlık ve sanat ekseninde kutluyor.

Sanat eserlerinin basılı olduğu 120 bin adet Ytong ambalajı Kasım ayı ile birlikte İstanbul başta olmak üzere Antalya, Kocaeli, Çanakkale, Yalova, Sakarya, Tekirdağ’dan başlayarak şehirlere yayıldı. Bir ay içinde yüzlerce şantiyeye ve satış noktasına ulaşan eserlerin, önümüzdeki yıl içinde bir milyon adede erişip Türkiye’ye dağılması hedefleniyor. Ürünlerin taşındığı araçlar, satış noktaları ve şantiyeler de düşünüldüğünde Türkiye’nin her noktasına yayılacak Sarının İzi alanında bir ilk olma özelliğini de taşıyor. Sanatçılar Burak BecerenMeltem Şahin ve Piknik Works’ün eserlerinin yer aldığı sarı Ytong ambalajları bulundukları her yeri sanatın estetiğini, yaratıcılığını şehir yaşamıyla birleştirerek renklendiriyor. İçinde birçok kültür ve sanat etkinliğini barındıran Sarının İzi projesi dört aşamadan oluşuyor. Hazırlık aşaması bir yıldan fazla süren ve farklı disiplinlerden 20 kişilik ekibin desteğiyle ilerleyen projenin kreatif kurgusu tasarım ve sanat platformu Mercado tarafından yönetiliyor. 

Sergi 02 Aralık’ta başlayacak 10 Aralık’a kadar devam edecek    

İllüstratör Burak Beceren, sanatçı Meltem Şahin ve çok yönlü tasarım stüdyosu Piknik Works’ün çalışmalarının ikonik Ytong ambalajlarının üzerine basılmasıyla başlayan proje 02 Aralık’tan itibaren Bomontiada’da mekânsal bir sergi deneyimine dönüşerek ziyaretçilerle buluşacak.  02 -10 Aralık tarihleri arasında sanatçıların eserlerinin birbiriyle, malzemeyle ve izleyiciyle diyaloğa gireceği bu alan, Ytong’un mekân yaratmak konusunda esas aldığı değerlere referans veriyor. Yaşayan bir mekan olarak kurgulanan bu deneyim alanı, sergiye paralel çeşitli konuşma ve atölye çalışmalarına da ev sahipliği yapacak.

Mekan Yaratmanın Ötesinde: Sarının İzi

Çizimlerinde tekrar eden sekanslarla dayanıklı ve güvenli bir görsel ritim yaratan Burak Beceren; insana ve doğaya özgü verileri duygular üzerinden yorumlayarak çevre dostu ve sıcak başlıklarını ele alan Meltem Şahin; hafif ve uyumlu bir anlatının peşinde mekân ve çizim arasında eğlenceli bir evren yaratan Piknik Works, bu çalışmada bir mekânın anlam biriktiren alanlara dönüşümünü yorumluyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında dünyanın en büyük Ytong üreticisi olduk 

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar yaptığı konuşmada şunları söyledi: “60 yıl boyunca Türk yapı sektörüne sunduğumuz çok yönlü katkılar, üstün kalitede malzeme ve hizmetler, vazgeçmediğimiz değerler bizi dünya liderliği seviyesine getirdi. Övünçle belirtmeliyim ki bugün sektörünün en güçlü firması olan Türk Ytong, dünyanın en büyük üreticisi konumundadır. Ulaştığımız üretim gücü ve potansiyelimiz ile gurur duyuyoruz. Geldiğimiz noktada Türkiye’de yenilikçi ve çağdaş yapılaşmanın öncüsü olarak kabul görüyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılının 60’ında çağdaşlaşma yolunda atılan adımların, yükselen yapıların içinde yer alıyoruz, tercih ediliyoruz. Türkiye’ye bıraktığımız izleri, sahip olduğumuz yaratıcı, yenilikçi ruhtan aldığımız ilhamı sanatla anlatmak, kutlamak için buradayız. 60. Yılımızda sektörümüzde bir ilke imza atıyoruz ve “Sarının İzi” ile Türkiye’de ürünlerimizin ulaştığı her noktada sanatı ve Ytong’un değerlerini sergiliyoruz. Şehirlere, yapılara görsel bir iz bırakmanın ötesinde sanatı bu noktalara taşıyarak benzersiz bir projeye imza atıyoruz. Genç, başarılı, yetenekli sanatçı dostlarımızla birlikte bu yaratıcı projeye imza atmaktan, sanattan aldığımız gücü ve güzelliği şehirlere yaymaktan ve sizlerle birlikte 60. Yılımızı kutlamaktan dolayı çok mutluyuz.”

Depremden etkilenen mimarlık öğrencilerine 60. Yıl Bursu 

Fethi Hinginar Türk Ytong olarak her zaman mimarlık ortamına ve eğitime destek verdiklerini, eğitimi kendileri için bir sosyal sorumluluk alanı olarak gördüklerini paylaşarak özel bir burs programını da hayata geçirmeye karar verdiklerini açıkladı. 06 Şubat’ta yaşanan depremin herkesin üzerinde derin bir etki bıraktığını paylaşan Hinginar, depremin yaşandığı günden itibaren kurum ve kurum çalışanları olarak bölgeye olan desteklerine devam ettiklerini söyledi. Türk Ytong olarak depremden etkilenen 60 mimarlık öğrencisine 4 yıl boyunca eğitim bursu vereceklerini paylaştı.   

Bir yılı aşan özenli ve titiz bir çalışmanın sonucu

Türk Ytong Genel Müdürü Tolga Öztoprak, Ytong’un Türkiye’de çok güçlü bir marka algısına sahip olduğunu paylaştı. Sarı renk ile özdeşleşen Ytong markasının yaratıcı sanat eserleriyle şehrin her noktasında yer almasını ve kent kültürüne değer katmasını ancak lider bir markanın yapabileceğinin altını çizdi. Tolga Öztoprak şunları söyledi “60. yılımızı yaratıcı ve cesur bir çalışmayla kutlamak istedik. Bir yılı aşkın bir sürede farklı disiplinlerden 20 kişilik bir ekip ile çalıştık. Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesini de göz önüne alarak bir yılı aşan özenli ve titiz bir çalışmanın sonucunda “Sarının İzi” projesini hayata geçirdik. Sadece büyük şehirleri değil Türkiye’de ulaşabileceğimiz her yeri hedefledik. Bir yıl içinde bir milyon adet ambalajlı ürün ile Türkiye’nin en büyük açık hava sergisine imza atacağız. Bomontiada’da 10 gün boyunca tüm sanatseverlere açık bir sergi düzenliyoruz. Sergi kapsamında üç ayrı konuşma başlığı altında alanında uzman isimlerle panel düzenleyerek sanatseverlere, akademisyenlere, öğrencilere, sektör profesyonellerine ulaşacağız. Tüm bu süreçleri “Sarının İzi” isimli bir kitap haline getireceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı