DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Sertleşme Nasıl Olur? ve Olamadığında Tedavileri Nelerdir?

Sertleşme Nasıl Olur? ve Olamadığında Tedavileri Nelerdir?
21.06.2023 23:27
1.877
A+
A-

Ereksiyon Sorunu Nasıl Anlaşılır Ve Mutluluk Çubuğu Çare Olur Mu?
Erkeklerde ereksiyon, cinsel uyarılma esnasında, penisin birleşmeye hazır hale gelecek kadar sertleşmesidir. Oluşan sertleşme durumunda hacimsel uzunluk veya kalınlık olarak büyümenin yaşanmasıdır. Cinsel birleşmenin gerçekleşmesi için, penisin yeterli olarak sertliği sağlayamaması veya sertliğini sürdürememesine erektil disfonksiyon denilmektedir. Erektil disfonksiyonda çiftler arasında birleşme sağlanamadığı için cinsel tatmin gerçekleşememektedir. Bu sebeplerden yola çıkarak ereksiyon sorunu nasıl anlaşılır sorusuna gerekli muayeneler sonucunda ulaşmak mümkündür.

Penisin sertleşememesinden önce, sertleşmenin anatomik yapısı detaylı olarak bilinmelidir. Penisin içinde bulunan, birbirine paralel yapıda uzanan iki adet uzunlamasına yapılar yer almaktadır. Cinsel uyarılma gerçekleştiğinde penis kasları gevşeyerek ve kan akışı artmaktadır. Damar içinde artan Nitrik Oksit kan damarlarını gevşetici etki sağlamaktadır.

Gevşetici etki sayesinde yapının içindeki damarlar kanla dolmaktadır. Bu şekilde ereksiyonun gerçekleşmesi sağlanmış olur. Penis içindeki bu dolum basınç uyguladığından dolayı dolaşım sabitlenir ve ereksiyonun sürmesi sağlanır.

Sertleşme Sorunun Fiziksel Nedenleri Nelerdir?

Sertleşme sorununu genellikle fiziksel nedenlere bağlı olarak görülmektedir. Penisin sertleşmesi için penisteki anatomik yapı oluşumlarının ve kan akışının sağlıklı olması gerekmektedir. Bu nedenle, sertleşme sorunu ile karşılaşıldığı zaman ilk olarak ürolojik bir muayeneden geçilmelidir. Bazı hastalıklar da penisteki sertleşme durumunu etkilemektedir. Şeker hastalığı, kalp rahatsızlıkları, yüksek kolesterol, damar tıkanıklığı, depresyon bu fiziksel nedenler arasında yer almaktadır ve genellikle sertleşme sorununda yaş faktörü göz önünde bulundurulmalıdır.

Sertleşeme (iktidarsızlık) Sorununun Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Sertleşme sorunu yaşayan erkekler için bu sorun sürekli veya daha sonradan ortaya çıkmış olabilmektedir. Sertleşmenin psikolojik nedenleri arasında cinsellikle ilgili bilinçaltı korkular, önyargılar ve de başarısızlık kaygıları yer almaktadır. Tüm cinsel işlevsel bozukluklarda olduğu gibi sertleşme sorununda da kişinin cinsel kimlik yaşıyla problemler oluşmaktadır. Bu sebeplerle birlikte ilişki esnasında yani eşler arasındaki dengeler, evlilik sorunları için ereksiyonda etkilidir.

Psikolojik ve Organik Fiziksel Temelli Ereksiyon Problemleri Nasıl Birbirinden Ayrılmaktadır?

Psikolojik kökenli sertleşme sorununda sabah ereksiyonları bulunmaktadır. Sabah ereksiyonlarının nedenleri arasında gece görülen cinsel rüyalar ve testosteron düzeyindeki artışlar yer almaktadır. Sorun olarak cinsel ilişki esnasında partnere karşı sertleşmenin gerçekleşmemesi veya ereksiyon anının kısa sürmesidir. Fiziksel kökenli ereksiyon problemlerinde ise sabah ereksiyonları da bulunmaz. Ayrıca ilişki partnerine karşı sertliğin olmaması, ancak başka partnerlere karşı sertleşmenin olması psikolojiktir. Bu durum çiftler arasında cinsel sorunlara bağlı olabilmektedir.

Ereksiyon Sorununun Temelli Çözümü İçin Ne Yapılmalıdır?

Ereksiyon sorununda görülen tedavi yöntemlerinin aşaması kalması sonucunda birey mutluluk çubuğu ile kesin çözüme ulaşabilmektedir. Ameliyat oldukça kısa sürede gerçekleşen ve kalıcı çözümlere ulaştıran bir tedavi yöntemi olarak yer almaktadır.

Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com sitesini ziyaret ediniz.