DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Siemens, Kablosuz Elektrikli Araç Şarj Alanında Bir Adım Daha Atıyor

CharIN; Siemens AG, WiTricity ve MAHLE öncülüğünde Kablosuz Güç Aktarımı Geliştirme Ekibi’ni kurdu.

Siemens, Kablosuz Elektrikli Araç Şarj Alanında Bir Adım Daha Atıyor
19.09.2023 15:40
81
A+
A-

CharIN; Siemens AG, WiTricity ve MAHLE öncülüğünde Kablosuz Güç Aktarımı Geliştirme Ekibi’ni kurdu. Ekip, elektrikli araçlar için kablosuz şarj çözümlerinin dünya çapında benimsenmesini ve standartlaştırılmasını teşvik ederek sorunsuz bir kablosuz şarj deneyimi sağlamayı amaçlıyor. Sektör uzmanlarının katılımına açık olan bu geliştirme ekibi, faaliyetlerine Eylül ayında başlayacak.

 

Kablosuz Güç Aktarımı Geliştirme Ekibi’nin kuruluşu, elektrikli araçlar için sorunsuz kablosuz şarj çözümleri sağlanması ihtiyacına dayanıyor. Bu alandaki boşluklar, araç orijinal ekipman üreticileri (OEM) için zorluklar teşkil ederken, kablosuz şarjın hızla benimsenmesine de engel oluşturuyor. Siemens AG, WiTricity ve MAHLE öncülüğünde kurulan CharIN Geliştirme Ekibi, bu boşlukları zamanında kapatarak kablosuz güç aktarma teknolojisinin gelişen elektrikli mobilite ekosistemine başarılı şekilde entegre edilmesini ve etkili şekilde kullanılmasını sağlamayı amaçlıyor.

 

CharIN Ekibi, statik 11 kW şarj sistemine odaklanarak araçların şarj edilmesine yönelik kablosuz güç aktarımı (WPT) teknolojisindeki standartların uyumlaştırılması için aktif olarak çalışacak. CharIN Ekibi, mevcut WPT standartlarındaki boşlukları gidererek kesintisiz, verimli ve evrensel kablosuz şarj çözümleri için bir temel oluşturmayı hedefliyor. Kablosuz şarjın kullanılabileceği durumların belirlenmesi, bu teknolojinin çeşitli elektrikli araç platformlarına entegrasyonunda çok önemli bir rol oynayacak. CharIN Ekibi, birlikte çalışma prensiplerine yönelik titiz test prosedürleri ve sertifikasyon yönergeleri tanımlayarak, kablosuz şarj çözümlerinin güvenilir, verimli ve farklı platformlarla uyumlu olmasını sağlamayı amaçlıyor. CharIN Ekibi, ayrıca, kablosuz güç aktarımıyla ilgili teknolojilerin bir arada çalışmasının sağlanmasına odaklanacak ve elektrikli araç şarjının geleceği için uyumlu bir ekosistemin gelişimini teşvik edecek.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CharIN e.V. Yönetim Kurulu Başkanı Claas Bracklo, “Yeni CharIN Geliştime Ekibi’nin kurulmasıyla akıllı şarj alanında yeni bir dönemin önünü açıyoruz. Bilgiyi paylaşarak ve iş birliğini teşvik ederek kablosuz şarj çözümlerinin sorunsuz entegrasyonunu destekliyor ve dünya çapında elektrikli araçların geleceğine enerji katıyoruz” dedi. 

 

CharIN Ekibi’nin başındaki Thomas Wuerz (Siemens AG) ise “Bu geliştirme ekibini kablosuz şarj seçeneklerini son müşterilere kısa süre içinde sunabilmek amacıyla kurduk” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı