DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Sony'nin Hacklendiği ve Verilerinin Satışa Konulduğu İddiasına İlişkin Kaspersky Görüşü

Sony’nin hacklendiği ve bu verilerin satışa sunulduğu iddiasına ilişkin olarak sadece tek bir açıklama ve saldırı kanıtı verileri üzerinden herhangi bir kesin sonuca varmak mümkün değil.

Sony'nin Hacklendiği ve Verilerinin Satışa Konulduğu İddiasına İlişkin Kaspersky Görüşü
27.09.2023 20:20
115
A+
A-

Sony’nin hacklendiği ve bu verilerin satışa sunulduğu iddiasına ilişkin olarak sadece tek bir açıklama ve saldırı kanıtı verileri üzerinden herhangi bir kesin sonuca varmak mümkün değil. Biliyoruz ki bu tür olaylar, kurgulanmış olabilir veya hassas veriler içermeyebilir. Bu tür durumlar hakkında herhangi bir net bir ifadede bulunmamız uygun olmadığı gibi ve bu tarz açıklamalar yapmayı şirket olarak tercih etmiyoruz.

Genel olarak veri ihlalleri, meydana geldiklerinde her şirket için büyük bir zorluk teşkil ediyor. Bir krizin ortasında kalan ve medyanın artan ilgisiyle karşı karşıya kalanlar için ilk adım, iddia edilen ihlali kapsamlı bir şekilde araştırmaktır. Bazı durumlarda iddia edilen ihlal sahte olabilir. Suçlular, kamuoyunda tanınmak için kamuya açık diğer bilgileri gerçek bir ihlal olarak gösterebilir.

Bu gibi durumlarda kurum içi doğrulama hayati önem taşır. Bu doğrulama, kaynağın doğrulanması, dahili verilerin çapraz referanslanması ve bilginin güvenilirliğinin değerlendirilmesi yoluyla gerçekleştirilebilir. Başka bir deyişle, bir şirketin saldırının gerçek olduğunu ve verilerin tehlikeye atıldığını doğrulamak için kanıt toplaması gerekir.

Şirketlerin bu tür tehditlere karşı proaktif önlemler alarak korunabileceğini ve korunması gerektiğini unutmamak önemlidir. Günümüzde büyük şirketler için ihlal sorusu “eğer” gerçekleşirse ile değil, “ne zaman” gerçekleşeceği ile başlamaktadır. Özel dijital ayak izi istihbarat hizmetlerinin yardımıyla dark web’in sürekli olarak izlenmesi, şirketlerin hem gerçek hem de sahte ihlallerle ilgili yeni paylaşımları tespit etmelerini ve kötü niyetli faaliyetlerdeki artışları izlemelerini sağlar. Belirlenmiş ekipler, iletişim kanalları ve protokolleri içeren etkili olay müdahale planları, ortaya çıkmaları halinde bu tür olayların hızla ele alınmasına yardımcı olabilir. Buna ek olarak, müşteriler, gazeteciler ve devlet kurumlarıyla etkileşim kurmaya yönelik bir iletişim stratejisi, bir ihlalin etkisini en aza indirir ve sonuçlarını hafifletir. 

 

Kaspersky hakkında

Kaspersky, 1997 yılında kurulmuş küresel bir siber güvenlik ve dijital gizlilik şirketidir. Kaspersky’nin derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya genelinde işletmeleri, kritik altyapıları, hükümetleri ve tüketicileri korumak için sürekli olarak yenilikçi çözümlere ve hizmetlere dönüşmektedir. Şirketin kapsamlı güvenlik portföyü, gelişmiş ve gelişen dijital tehditlerle mücadele etmek için önde gelen uç nokta koruması, özel güvenlik ürünleri ve hizmetleri ile Siber Bağışıklık çözümlerini içeriyor. 400 milyondan fazla kullanıcı Kaspersky teknolojileri tarafından korunmaktadır ve şirket 220.000’den fazla kurumsal müşterinin kendileri için en önemli olanı korumalarına yardımcı oluyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı