DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

SPIC iklim değişikliği için daha fazla işbirliği arıyor

Çinli SPIC odağını yeşil enerjiye çevirdi   Çin'in en büyük elektrik üreticilerinden ve dünyanın da 260'ıncı büyük şirketi olan SPIC, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27'inci Taraflar Konferansında (COP27) Çin Köşesi temalı yan etkinliğe ev sahipliği yaptı.

SPIC iklim değişikliği için daha fazla işbirliği arıyor
22.11.2022 14:00
232
A+
A-

Çinli SPIC odağını yeşil enerjiye çevirdi

 

Çin'in en büyük elektrik üreticilerinden ve dünyanın da 260'ıncı büyük şirketi olan SPIC, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27'inci Taraflar Konferansında (COP27) Çin Köşesi temalı yan etkinliğe ev sahipliği yaptı. SPIC Uluslararası Departman Müdürü Yan Chen, fotovoltaik, yeşil hidrojen ve entegre edilmiş akıllı enerji alanlarında dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle işbirliğini derinleştirmeye istekli olduğunu ve iklim değişikliğine küresel tepki için daha fazla iş gücü seferber etmek istediklerini söyledi. 

 

Türkiye'de Adıyaman ve Adana fotovoltaik projelerini geliştirip inşa etmesinin yanı sıra Türkiye Enerji Bakanlığı'nın UHV Elektrik Laboratuvarı'nın inşaatını da üstlenen SPIC, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin Mısır'da düzenlenen 27. Taraflar Konferansında (COP27), Çin Köşesi “Temiz Enerji Geliştirme ve Yeşil Enerji Dönüşüm Uygulamaları” temalı yan etkinliğe ev sahipliği yaptı. 

 

Küresel enerji yeşil gelişimini takip ederek fotovoltaik endüstrisinin teknolojik yeniliğine ve dönüşümüne odaklanarak konferansta, karbon tarafsızlığı vizyonu altında küresel bir düşük karbonlu dönüşüm stratejisi arayışı öne çıktı. Toplantıda SPIC de, fotovoltaik BIPV ürünlerini, esnek modülleri, PEM ekipmanlarını, "Hidrojen" yakıt hücresi ve diğer fotovoltaik ürünleri, hidrojen enerjisi alanında olan yeni araştırma ve geliştirme sonuçlarını ve yeni teknoloji ürünlerini tanıttı.

 

SPIC Uluslararası Departman Müdürü Yan Chen, SPIC'in fotovoltaik, yeşil hidrojen ve entegre edilmiş akıllı enerji alanlarında dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle işbirliğini derinleştirmeye istekli olduğunu ve iklim değişikliğine küresel tepki için daha fazla iş gücü seferber etmek istediğini belirtti.

 

TÜRKİYE'DE DE FAALİYETTE

Temmuz 2015'te kurulan ve dünyanın en büyük fotovoltaik elektrik üretim şirketi olan SPIC, dünyanın en büyük 500 şirketi arasında da 260'ıncı sırada yer alıyor. 46 ülke ve bölgede faaliyet gösteren SPIC, Türkiye'de de Adıyaman ve Adana fotovoltaik projelerini geliştirip inşa etti. 

 

Toplam 10.835 MW kurulu gücü olan Adıyaman fotovoltaik projesinin inşaatına Ağustos 2017'de başlanırken, proje Aralık ayında denetimden geçerek elektrik üretimi için resmi olarak şebekeye bağlandı ve elektrik üretmeye başladı. Adıyaman fotovoltaik projesi aynı zamanda SPIC'in Türkiye'deki yeni “yeşil enerji + ekoloji + insanların geçimi” modelinin somut bir göstergesi olarak öne çıkıyor. 

 

TEMİZ ENERJİ SANTRAL GÜCÜ GİDEREK ARTIYOR

"Yeşil değer yaratma" kurumsal misyonu ile hareket eden SPIC, yeni enerji üssünün inşasında "fotovoltaik kum kontrol" gibi ekolojik yönetim modellerini benimserken, "Entegre edilmiş akıllı sıfır karbonlu enerji santrallerinin" inşasına hız verdi ve yeşil kalkınma projelerinde olumlu sonuçlar aldı. Ekim ayı sonuna kadar SPIC'in temiz enerji santrali gücü 127 milyon KW'yi aşarak yüzde 62,5'un üzerine çıktı. SPIC, fotovoltaik santral gücü, yenilenebilir enerji santral gücü ve temiz enerji santral gücü ile dünyada birinci sırada yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı