DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Siyasi İsimlere Çağrı!

Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Siyasi İsimlere Çağrı!
16.02.2024 16:49
12
A+
A-

EYT’den mahrum kalan staj ve çıraklık mağdurları hak mücadelesine devam ediyor. Staj ve Çıraklık Mağdurları İstanbul’da gerçekleşecek Büyük İstanbul Mitingi öncesinde siyasilere çağrıda bulundu. Haklarını arayacakları o gün önemli isimleri miting alanında kendilerine destek olmaya davet ettiler.Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu organizasyonu ile 18 Şubat 2024 Pazar günü saat 12.00 ile 15.00 arasında İstanbul’da miting yapılacak. Federasyon ve dernek yetkilileri ülkenin siyasi partilerinin genel başkanlarını çözümün bir parçası olmaya davet etti. Bursa Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Taner Tuncay; ” Staj ve Çıraklık konusu bir hak mücadelesi olması nedeni ile ülke gündemini uzun süredir meşgul etmektedir. Bu konuda temel sorun staj ve çıraklık döneminin emeklilik hesabından sayılmaması nedeni ile e-devlet sisteminde görünen 80-90 yıllardaki SSK başlangıçlarımız hiç bir işe yaramamakta. Bizlere SSK kartlarımız staj ve çıraklık dönemlerimizde teslim edilirken “ gençler hayırlı olsun bu SSK kartlarınız sayesinde erken emekli olacaksınız “ diye bilgi verildi. Bizler e-devlet sistemi çıkana kadar ilk işe giriş tarihlerimizin işe giriş olarak sayıldığını düşünüyorduk. Burada ciddi bir hata ve haksızlık bulunmaktadır. Konu hakkında yüzlerce vekil ve siyasi parti yetkilimizi ziyaret ettiğimizde hepsi siz haklısınız diyor ama bugün geldiğimiz noktada halen hakkımızı alamadık.

Son olarak: MHP Genel Başkan Yardımcısı Sn; Ulvi YÖNTER bey, Türkiye Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyonunun talepleri ve geçmiş dönemlerde verilen 3 dönemlik seçim vaatleri bir Tv programında hatırlatıldığında “ O kardeşlerimizin her zaman yanındayız, sözümüz var ve sözümüzü tutacağız. Staj ve Çıraklık mağduru kardeşlerimiz ile ilgili yeri geldiği zaman gerekli adımları atacağız “ demişti.  Bizler artık vaat olmak istemiyoruz. Konunun acilen yüce meclisimizde gündeme gelerek çözülmesi hususunda gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz. O mitinge tüm siyasilerimizi biz destek olmaları için yanımızda olmaya davet ediyoruz.” dedi.