DOLAR
32,4992
EURO
34,8718
ALTIN
2.435,35
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Sürdürülebilir Sanat Yarışma sergisi sanatseverlerle buluştu

Sürdürülebilir Sanat Yarışma sergisi sanatseverlerle buluştu
13.12.2023 19:40
19
A+
A-

Sürdürülebilirlik alanında çığır açan ve genç sanatçıların destekçisi, çağdaş mutfak ve banyonun öncüsü BOCCHI’nin Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) işbirliğiyle düzenlediği “Kırılmadaki Güzellik: Kırıktan Güzele” sanat yarışmasında genç yetenekler ödüllerini alırken, katılımcı öğrencilerin eserleri sergilendi. Dereceye giren eserler Şubat 2024’te ABD’de düzenlenecek KBIS Uluslararası Ticaret Fuarı’nda BOCCHI tarafından sergilenecek. 

 

BOCCHI tarafından endüstriyel olarak üretilen ancak çeşitli nedenlerle hasar görmüş veya kırılmış mutfak ve banyo lavaboları, ARUCAD öğrencilerinin yaratıcılıklarını kullanarak yeniden değerlendirmesi ile iki kurumunun bu alanda daha önce benzeri görülmemiş işbirliğinde düzenlenen yarışma kapsamında eserler sanata kazandırıldı. Sanatsal yaratımlarda malzemelerin geri dönüştürülmesi ve yeniden değerlendirilmesi ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma “Sıfır Atık” hedefinin önemi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen “Kırılmadaki Güzellik: Kırıktan Güzele” adını taşıyan yarışma, ARUCAD öğrencilerinin BOCCHI seramik endüstrisini de yakından deneyimlemesine olanak sağladı. Uzun ve özverili bir hazırlık sürecinin ardından ortaya çıkan çalışmaların izleyici ile buluştuğu serginin açılışında, yarışma sonucunda kazananların açıklandığı ödül töreni de düzenlendi.

 

Ödüllü eserler ABD’de sergilenecek

 

BOCCHI USA Başkanı Akgün Seçkiner, sanatçı Emin Çizenel, Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Dalkılıç, Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Raif Dimililer, Endüstriyel Tasarım Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Martina Callegaro, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Plümer Bardak’ın yer aldığı yarışma jürisi birincilik ödülüne yer Plastik Sanatlar Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Nina Nazarova’yı değer bulurken; İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Alika Onarova ikincilik; Plastik Sanatlar Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Sevgi Songur ise üçüncülük ödülünü aldı. Ödüllü çalışmalar, 2024 yılında Kuzey Amerika’nın en büyük ve en prestijli banyo mutfak fuarı olan KBIS Uluslararası Ticaret Fuarı’nda sergilenecek.

 

Sergiden elde edilecek gelir, sürdürülebilirliği ve dünya çapında anlamlı projeleri desteklemek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren kâr amacı gütmeyen üç ayrı kuruluşa bağışlanacak.

 

rdürülebilir Sanat Yarışma sergisi sanatseverlerle buluştu

Sanatsal yaratımlarda malzemelerin geri dönüştürülmesi ve yeniden değerlendirilmesi konusunda farkındalığı arttırmak için d haberiüzenlenen yarışma kapsamında üretilen eserler 11 Aralık tarihinde ARUCAD’ın Kuzey Kıbrıs yerleşkesinde açılan bir sergiyle sanat severlere sunuldu.

 

BOCCHI ABD Başkanı Akgün Seçkiner, sergi açışında yaptığı konuşmada yarışmaya katılan öğrencilere ve işbirliğinde emeği geçen ARUCAD akademisyenleri, çalışanları ve jüri üyelerine teşekkürlerini sundu ve yarışmanın ana teması olan sürdürebilirliğe vurgu yaparak; “Günümüz dünyasında sürdürebilirlik ve çevre bilinci her kurumsal ve büyük şirketin zorunluluğu olmalıdır. Bunun yanı sıra sürdürebilirlik ve sanat bir araya gelmeli ve şirketler bu işbirliklerine öncelik vermelidir. Bu nedenle buna öncülük eden firmamız BOCCHI adına ARUCAD ile başlattığımız işbirliğiyle gurur duyuyoruz” dedi.

 

BOCCHI ABD Pazarlama Müdürü Selen Bedük ise ‘’Sürdürülebilir Sanat Yarışmasına öncülük ederek başlattığımız bu girişimde, günlük hayatımızı dönüştüren yaratıcı fikirlerin genç kuşaklardaki yaratıcı etkisini görmek bizleri çok mutlu ediyor’’ ifadelerine yer verdi. 

 

Törende bir konuşma yapan ARUCAD kurucusu Erbil Arkın konuklara “Her şeyden önce bu işbirliğinden dolayı yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ederim. Sizin değerli yeteneklerinize bu küçük adamızın ihtiyacı olduğunu bilmenizi isterim. Çalışmaya ve daha fazla üretmeye devam edin. Ünlü olduğunuzda da bizleri unutmayın” sözleriyle seslenirken, ARUCAD Kurumsal İletişim Koordinatörü Gizem Kaya ise “ARUCAD -BOCCHI işbirliğine ve tüm süreçleri destekleyen BOCCHI USA Başkanı Akgün Seçkiner’e, ARUCAD Kurucusu Erbil Arkın’a, Mütevelli Heyet Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Sinan Arkın’a, Rektörümüz Prof. Dr. Asım Vehbi’ye, Tahir Pirgalıoğlu’na, Selen Bedük’e ve tüm jüri üyelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

Beş kıtada 73 farklı ülkeye ihracat yapan, sürdürülebilirlik ve sanatçı destek programları gibi sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren BOCCHI, yurtiçi ve yurt dışında genç yetenekleri desteklemeye önümüzdeki yıllarda da devam edecek.