DOLAR
34,2749
EURO
37,6282
ALTIN
2.903,82
BIST
9.055,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Taksim Sanat “Boşluk’ta Mevcut” Başlıklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

Taksim metrosu -1.

Taksim Sanat “Boşluk’ta Mevcut” Başlıklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor
09.09.2022 11:00
298
A+
A-

Taksim metrosu -1. katta konumlanan Taksim Sanat Galerisi, 28 Eylül tarihine kadar Derya Yücel’in küratörlüğünde 13 sanatçının ses ve ışık enstalasyonlarından oluşan “Boşlukta Mevcut” sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB Kültür AŞ’nin iş birliğiyle düzenlenen Boşlukta Mevcut, simsiyah bir alanın içinde vücut bulan sese, ışığa ve kente odaklanıyor. Küratörlüğünü Derya Yücel’in; proje asistanlığını Merve Duran’ın yaptığı sergi, ses, ışık ve kent üzerine düşünen; mekânsızlığı hem içerik hem form bağlamında bir deney alanı olarak ele almayı amaçlayan ve günümüz sanat pratiklerinde yapıt-mekân ilişkisine yönelen bir tema etrafında toplanıyor.

 

Bağımsız sanatçılara desteği ile sektörde boşluğu dolduran ve  kamu alanında sanat galerisi olma özelliğini taşıyan Taksim Sanat’ın dördüncü sergisi Boşluk’ta Mevcut; Ali M. Demirel, Ardan Özmenoğlu, Aytaç Aybak, Buşra Tunç, Candaş Şişman, Çağrı Saray, Çınar Eslek, Fırat Engin, Murat Germen, Ramazan Can, Seda Boy, Vahap Avşar ve Volkan Kızıltunç gibi önemli sanatçıların ses ve ışık enstalasyonlarından oluşuyor. Sergi, neon ışıklarını kelimelerle birleştiren çalışmaları, kente kucak açan video ve görsel imajlar ile sesin güçlü potansiyelini bir araya getiriyor.

 

Sergi manifestosundan;

“…Sergi, günümüzde dönüşen var olma ve iletişim biçimlerimizde önemi artan ‘seslerin varlığıyla bir arada düşünmeye, ses ve ışık gibi göremeyeceğimiz ya da dokunamayacağımız bir kavramla sanatı bir araya getirmeye ve kent içerisindeki görülme/duyulma ihtiyacımıza işaret etmeyi amaçlıyor. Sergi, güncel gerçekliğimizde değişen ve dönüşen iletişim biçimlerimizle oluşturduğumuz ve varlığımızı konumlandırdığımız, sesin ve ışığın başrol oynadığı bir kentte, yeni tür bir ‘mekânsız mekân’ düşüncesiyle birlikte algılanabilir…”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı