DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer: “Gayrimenkul En Karlı Yatırım Aracı"

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, 2023 yılında durağan seyir izleyen gayrimenkul sektörünün her şeye rağmen en çok kazandıran yatırım aracı olduğunu söyledi.

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer: “Gayrimenkul En Karlı Yatırım Aracı"
30.11.2023 14:10
82
A+
A-

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, 2023 yılında durağan seyir izleyen gayrimenkul sektörünün her şeye rağmen en çok kazandıran yatırım aracı olduğunu söyledi.

Bu yıl deprem, seçim ve ekonomik koşullar nedeniyle konut satışlarında bir durağanlık söz konusu olduğunu belirten Tanyer, bu gelişmede faizlerin yüksek olmasının ve krediye ulaşmakta yaşanan sıkıntıların etkisinin de büyük olduğuna dikkat çekti.

Tanyer Yapı olarak Urla Bademler’de gerçekleştirdikleri TanUrla projesine tüm hızıyla devam ettiklerini dile getiren Taylan Tanyer, “İnsanlar şu anda nakitte kalmak istiyor. Birikimlerini bankada değerlendirmeyi tercih ediyor. Oysa, gayrimenkul her zaman daha karlı ve güvenilir bir yatırımdır. Özellikle gelişmekte olan bölgelerde yapılan yatırımlar her zaman kazandırır. 30 yıldır temelden konut satıyoruz. Tanyer Yapı’nın bütün projeleri yatırımcılarına kazandırdı. Her yaptığımız projede taahhütlerimizi fazlasıyla yerine getirdik. Her zaman takip edilen ve yatırımcılarıyla güvene dayalı bir iletişim içinde olan bir firmayız. Çalışmalarımız iş programı dahilinde devam ediyor. TanUrla 3 adadan oluşuyor. İlk ada yüzde 90 seviyesine geldi; diğer iki adadaki çalışmalarımız sürüyor. Kısa süre içinde 1+1 ve 2+1 örnek dairelerimizi ziyarete açmayı planlıyoruz. 4+1 ve 5+1 dairelerimizi ise yıl sonunda beğeniye sunacağız” diye konuştu.

 

URLA GİDEREK DEĞERLENİYOR

Urla’nın gerek konumu, gerekse de Ege kültürünü yansıtan özellikleriyle tercih edildiğini vurgulayan Taylan Tanyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Urla, bence dünyanın en güzel yerlerinden biri. Bu bölgeye yatırım yapmayı uzun zamandır planlıyorduk. Mimar Nevzat Sayın imzasını taşıyan TanUrla, insanların yaşamaktan keyif alacağı, teknolojiyi yakalayan, modern ve çevreci yapısıyla öne çıkan bir özelliğe sahip. Projemizi tasarlarken bölgenin yeni çekim noktası olabilmek için sosyal ve ticari alanlara da özel önem verdik. TanUrla denize 8 dakika gibi kısa bir mesafede, çevre yoluna da çok yakın konumda. Üstelik Gölcük Gödence gibi bağcılığın giderek öne çıktığı önemli bir lokasyon üzerindeyiz. Urla’nın yükselen değeri gastronomiyi de önemsiyoruz. TanUrla projesinde bu yüzden şef restoranlarımız da olacak”

 

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Alanında tanınan markalarla bölge ekonomisine de ciddi bir canlılık getireceklerini kaydeden Tanyer, şu ifadelere yer verdi: “TanUrla’da 25 bin metrekare kapalı ticari alan bulunuyor. Bu alanı kurgularken sektörde uzman bir danışmanlık firmasıyla çalışıyoruz. Otel, spor salonu, eczane, market, oto yıkama, sağlık alanları gibi temel ihtiyaçları bir arada sunacağız. Urla, beyaz yakalıların da tercih ettiği bir bölge. Artık günümüzün ihtiyaçlarına uygun evden veya uzaktan çalışma sistemine uygun modern ofisler de bulunacak. Burası yeni iş geliştirme anlamında da önemli bir sinerji yaratacak. İnsanlar trafiğe girmeden, park sıkıntısı yaşamadan çalışacak, toplantı yapacak sonra restoranlarda yemeklerini yiyebilecek. Misafiri olanlar için otelde konaklama imkanı da sunacağız. İnsanların hayatını kolaylaştırmak istiyoruz. Sadece TanUrla’da yaşayanlar için değil, bölge için de önemli bir cazibe merkezi olacağız”

 

HEM ÇEVRECİ, HEM DE MODERN BİR YAŞAM

Tanyer Yapı olarak doğayla bütünleşik, yeşil enerjiye önem veren ve çevreci projelere imza attıklarını dile getiren Taylan Tanyer sözlerine şöyle devam etti: “Urla Bademler’de yaşama geçirdiğimiz ve yatay mimariyle 1+1’den 6+1’e farklı daire tiplerinden oluşan modern bir köy projesi TanUrla’da yalnızca mimari özellikleri değil, sürdürülebilir enerjiyi kullanan, doğaya ve çevreye saygılı bir yaşam şeklini de tasarladık. Projemizin lokasyonuna uygun olan ve zaten bu bölgede doğal olarak yetişen bir peyzaj uygulayacağız. Her evin çatısında güneş panelleri yer alacak. Temel aşamasında bunu planladığımız için mimari anlamda doğru bir kurguyla sanki konutun bir parçasıymış gibi uyumlu şekilde görünecek. Yenilenebilir enerjiyi doğal yaşamla birleştiriyoruz. Kullanımı giderek yaygınlaşan elektrikli araçlar için her evde şarj istasyonu olacak. Herkesin aynı anda araçlarını şarj edebileceği kapasitede bir altyapı ve donanım uygulaması yapacağız. Böylece karbon salınımını da düşüreceğiz.  Güneş enerjisini belli merkezlerde depolayarak ortak alanlarda ve evlerdeki enerji ihtiyacına da çözüm getiriyoruz. İsteyenler kendi evlerinde kullanacakları aküyle birlikte konutlarındaki enerji ihtiyacının tümünü güneşten elde edebilecek”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı