DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.307,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Tekçe ve Fenercioğlu ortak girişimi “FenTek" dünya inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladı

Tekçe  ve Fenercioğlu ortak girişimi “FenTek” dünya inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladı Dünya gayrimenkul sektöründe uçtan uca hizmet veren Tekçe, Alanya’nın önde gelen mühendislik ve inşaat şirketlerinden Fenercioğlu ile yurtdışı projeler için güçlerini birleştirdi.

Tekçe ve Fenercioğlu ortak girişimi “FenTek" dünya inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladı
17.05.2023 13:00
155
A+
A-

Tekçe  ve Fenercioğlu ortak girişimi “FenTek” dünya inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladı

Dünya gayrimenkul sektöründe uçtan uca hizmet veren Tekçe, Alanya’nın önde gelen mühendislik ve inşaat şirketlerinden Fenercioğlu ile yurtdışı projeler için güçlerini birleştirdi.

Dünya gayrimenkul sektöründe uçtan uca hizmet veren ve Spain Homes markasıyla yurtdışına açılan ilk Türk gayrimenkul aracılık şirketi olan Tekçe’nin  vizyonunu dünyaya taşıma hedefi doğrultusunda global atılımları sürüyor. Tekçe bu kapsamda, Türkiye’den sonra yurt dışında da başladığı yeni inşaat projeleri için Alanya’nın önde gelen mühendislik ve inşaat firmalarından Fenercioğlu ile FenTek adı altında bir yatırım ortaklığına imza attı. Bu ortaklık kapsamında, iki deneyimli şirket ilk olarak İspanya’da Costa Blanca’daki Altea’da  28 ünite butik bir gayrimenkul projesini hayata geçirecek.

Globalde büyümek isteyen Türk firmalarına rehberlik etmeye devam edeceğiz

Tekçe kurucusu Bayram Tekçe bu ortaklık özelinde şunları aktardı: “Tekçe olarak 20 yıldır en temel amacımız insan ve iyi yaşam odağında projelere rehberlik etmek, dünya vatandaşı olmak için gayrimenkule yönelen ve yatırım yapmak isteyen herkes için katma değer sağlayacak sürdürülebilir iş modellerini kurmak ve geliştirmek oldu. Türkiye’den yurtdışına açılan ilk gayrimenkul aracılık şirketi olarak Spain Homes markamızla 2018 yılından bu yana satış ve pazarlama alanındaki uzmanlığımız ile İspanya gayrimenkul piyasasına hakimiyetimizi güçlendirdik. Türkiye’de inşaat alanındaki ilk yatırımımızın hemen ardından global ölçekli bu atılım için oldukça mutluyuz. Türkiye’de de farklı alanlarda/ projelerde iş birliği yaptığımız, mühendis takımıyla ve inşaat vizyonuyla öne çıkan Fenercioğlu ile yarattığımız yeni markamız FenTek ile yakın gelecekte Avrupa’nın diğer ülkelerinde arsa ve proje geliştirme, müteahhitlik hizmetleri, taahhütlü işler, inşaat malzemeleri tedariği ve temini alanlarında yer almayı hedefliyoruz.”

Bu yatırım ortaklığı hakkında memnuniyetini dile Fenercioğlu kurucusu Aycan Fenercioğlu, proje ile ilgili şunları aktardı: “Bu projenin hedefi yüksek kaliteli butik bir yaşam alanı yaratmaktır. İki tarafın uzmanlığı ve kaynakları, bu projenin başarısını garanti altına alırken, birlikte küresel ölçekte yeni fırsatlar keşfetmeyi hedefliyoruz. Bu ortaklık sayesinde, Tekçe’nin uluslararası pazarda var olan tecrübesi ile bizim deneyimli ekibimizin uzmanlığını bir araya getirerek, yatırımcılara benzersiz fırsatlar sunmayı amaçlıyoruz. İki şirketin güçlerini birleştirerek, bu ortaklıkla uluslararası bir başarı hikayesini yazmak için sabırsızlanıyoruz. Yatırımcılara sadece mükemmel bir yaşam alanı sunmakla kalmayacak, aynı zamanda yatırımlarının değerini artıracak bir fırsat sunacağımıza inanıyoruz. “

 Proje, Belçikalılar ve İskandinavlar başta olmak üzere Avrupalıları hedef alacak

1,5 milyon euroluk bir arsa yatırımı ile adım atılan bu proje, Fenercioğlu’nun mühendislik, Tekçe’nin satış ve pazarlama tecrübesi ile ortaya çıkacak. İspanya’daki yatırım çeşitliliğini artıracak olan proje, güçlü bir turizm lokasyonu olan Altea’dan gayrimenkul satın alma talebi olan Belçikalılar ve İskandinavlar başta olmak üzere Avrupalıları hedef alacak.

Altea, plajları ve doğal güzellikleri ile ünlü

Akdeniz kıyısında bir sahil kasabası olan Altea, ülkenin en cazip turizm merkezlerinin başında geliyor. ‘Sahilde küçük bir mücevher’ olarak tanımlanan Altea, kaliteli plajları, tepeleri, tarihi kiliseleri, manzaraları ve doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Yerel ürünler satan geleneksel pazar meydanları ile tanınan, Akdeniz’in panoramik manzarasını sunan 52,1 km’lik muhteşem sahil şeridine sahip olan Altea’da Playa de Cap Blanch ve Playa de la Roda olmak üzere iki muhteşem plaj bulunuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı