DOLAR
32,2774
EURO
35,0865
ALTIN
2.475,98
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE İFLAS VE KONKORDATO FIRTINASI

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE İFLAS VE KONKORDATO FIRTINASI
02.05.2024 18:10
7
A+
A-

Küresel ekonomik krizin Türkiye’deki tekstil sektörünü de vurduğu görülüyor. Türkiye’de özellikle de Bursa’da her gün art arda gelen iflas ve konkordato ilan eden firmalara yenileri eklenmeye devam ediyor.

“KONKORDATO KARARLARI BU KADAR KOLAY ALINMAMALI”

Son dönemde özellikle konkordato ve iflasların artmasıyla ilgili konuşan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, konkordatolarınsadece Türkiye’de değil, İngiltere, İspanya gibi birçok tekstil ülkesinde yaşandığını söyledi. Konkordato kararlarınındikkatle incelenerek verilmesi gerektiğini ifade eden Nilüfer Çevikel şunları söyledi; “Bu kadar kolay konkordato kararı verilmemesi gerekir. Bu durum piyasadaki ödeme dengesini bozuyor. Hem tekstil hem de otomotivin bulunduğu bir bölgede başkanlık yapıyorum. 5 milyar dolar ihracatı olan bir bölge burası. Hem tekstil hem de otomotiv sanayinde ciddi bir sorun yaşanıyor, küresel kriz kaynaklı. Ürünü rafa koymalıyız, nihai tüketiciye satabilmeliyiz. Türkiye büyük markaların tedarikçisi olmaktan çıktı. Büyük markalar üretim için üçüncü dünya ülkelerine kaydı. Bizim yapmamız gereken şey büyük markalar çıkarmaktır. Türkiye’den ciddi markalar çıkmalıdır.”

İŞ DÜNYASI DESTEK BEKLİYOR

Son dönemde krediye erişim imkanı azalan ve nakit akışını yönetmeyi başaramayan şirketle finansal anlamda zor günler geçiriyor. Yüksek faiz ortamı ve hammadde fiyatlarındaki yükseliş firmaları zorlarken, birçok tekstil firması Pazar kaybetme riskiyle karşı karşıya gelmiş durumda. İş dünyası temsilcileri şirket iflaslarının artmaması için önlem alınması gerektiği görüşünde.