DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

The Stay Warehouse'da Bale Temsili

Sıra dışı mimarisinin yanı sıra yıl boyunca bünyesinde gerçekleştirdiği sanatsal aktivitelerle de dikkat çeken The Stay Warehouse iki özel bale eserine ev sahipliği yaptı.

The Stay Warehouse'da Bale Temsili
20.07.2023 13:40
164
A+
A-

Sıra dışı mimarisinin yanı sıra yıl boyunca bünyesinde gerçekleştirdiği sanatsal aktivitelerle de dikkat çeken The Stay Warehouse iki özel bale eserine ev sahipliği yaptı. Nox ve dünya prömiyerini yapan Luminous otelde sergilendi.

Sıra dışı mimarisinin yanı sıra yıl boyunca bünyesinde gerçekleştirdiği sanatsal aktivitelerle de dikkat çeken The Stay Warehouse iki özel bale gösterisine ev sahipliği yaptı. Nox ve dünya prömiyerini yapan Luminous otelde sergilendi.

Sahne sanatlarından plastik sanatlara, resimden heykele kadar sanatın tüm disiplinlerine ev sahipliği yapan The Stay Warehouse yazı özel bir performansla açtı. Her sene yaptıkları farklı ve yenilikçi sanat aktivitelerine bir yenisini ekleyen The Stay Warehouse, 10 Haziran’da iki bale temsili ile özel davetlilerine bir gece düzenledi.

Deniz Özaydın’ın koreografisi olan iki modern bale eseri; Nox ve Lumious The Stay Warehouse’ta sahnelendi. Profesyonel bale sanatçılarının dans ettiği bu özel gecede Latincede gece, karanlık anlamına gelen ‘Nox’ ve aydınlık anlıma gelen ‘Luminous’ ile izleyiciler lirik bir yolculuğa çıktı. Tüm karmaşadan uzak yüzyıllık zeytin ağaçlarının arasında, modern ve izole bir ortam sunan The Stay Warehouse’daki tek perdelik iki temsil de izleyicileri büyüledi. Koreografisini ve kostüm uygulamasının Deniz Özaydın tarafından yapıldığı Nox’un müziklerinde Utku Şilliler imzası bulunuyor.

Daha önce Süreyya Opera Sahnesi’nde sergilenen Nox, dünyaya bir göktaşının düşmesiyle başlıyor. İnsanoğlu hayata sıfırdan başlıyor ve bale insanoğlunun günümüz yozlaşmış toplumuna tekrar evrilip evrilmeyeceği üzerine bir fikir jimnastiği sunuyor. Nox izleyiciye iki önemli soru soruyor: “Kolektivizm ve komünite ile uyum içinde bir hayat mı?”, “Yoksa bireysellik ve bencillik ile uyumsuz bir hayat döngüsü tekrar mı başlar?”

İlk defa sahneye konulan Luminous ise dünya prömiyerini gerçekleştirdi. “Aydınlık, içimizdeki umudu uyandıran kıvılcımı sağlarken umut, ileriye giden yolumuzu aydınlatan ışıltıyı besler. 

Karanlığı ışığa, umutsuzluğu olasılığa dönüştürme yeteneğine sahip güçlü bir birlikteliği oluştururlar.” Düşüncesinden ilhamla sergilenen Luminous, umudun görsel bir temsili olarak  zorluklar karşısında bile her zaman bir olasılık parıltısı olduğunu ve ilerlemeye devam etmek için bir neden olduğunu hatırlatıyor.

The Stay Warehouse, Alaçatı’nın farklı yönlerinin keşfedilmesine katkı sağlamak için her mevsimde kültür sanat alanında birçok organizasyona da ev sahipliği yapıyor. Bugüne kadar tiyatro oyunu ve özel film gösterimlerin yapıldığı otelde sanat sergileri de dönemsel olarak yer alıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı