DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Trump Art Gallery'de yeni sergi:

Trump Art Gallery’de yeni sergi: ‘La Harmonia Del Contrastes (Zıtlıkların Uyumu)’ Sanatçı Cem Özerol’un, spatula ve yağlı boyanın gücüyle, asimetriyi ve zıtlıkları hem renk hem de doku olarak eserlerine yansıttığı ‘La Harmonia Del Contrastes (Zıtlıkların Uyumu)’ isimli sergisi, Trump Art Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

Trump Art Gallery'de yeni sergi:
02.11.2023 11:20
94
A+
A-

Trump Art Gallery’de yeni sergi:

‘La Harmonia Del Contrastes (Zıtlıkların Uyumu)’

Sanatçı Cem Özerol’un, spatula ve yağlı boyanın gücüyle, asimetriyi ve zıtlıkları hem renk hem de doku olarak eserlerine yansıttığı ‘La Harmonia Del Contrastes (Zıtlıkların Uyumu)’ isimli sergisi, Trump Art Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor. Sergi Kasım ayı süresince görülebilir.

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallerysanatçı Cem Özerol’un ‘La Harmonia Del Contrastes (Zıtlıkların Uyumu)’ adlı sergisine Kasım ayı boyunca ev sahipliği yapacak. 

Spatula ve yağlı boyanın gücüyle, asimetriyi ve zıtlıkları hem renk hem de doku olarak eserlerine yansıtan sanatçı Cem Özerol, resmin genel kurallarından biri olan resim içi asimetrinin her zaman ilgisini çektiğini söylüyor. Bir resme bakarken hoşa giden ilk unsurun belki de simetri olduğuna dikkat çeken Özerol, “Sanat eseri diyebileceğimiz her resmin içine girip detaylarına, figüratif bir resimse figürlerin duruş şekillerine baktığınızda, o eserin içindeki asimetriyi görmek ve bu asimetrilerin toplamında göze hoş gelen bir eser ve simetri olduğunu anlamak beni daima heyecanlandırmıştır” diyor.

Picasso etkileri… 

Mikro ölçekte zıt renklerin ve zıt spatula hareketlerinin, makro olarak bakıldığında göze hoş gelen bir simetri ve uyum yakalayabilmesi için uğraştığını belirten Özerol, “Her zaman, üzerinde yaşadığımız yerkürenin ve insanoğlunun kendisinin de zıtlıklarla dolu olduğunu ve bu zıtlıklar olmasa buranın sıkıcı bir yer olabileceğini düşünmüşümdür” şeklinde konuşuyor ve sergi isminin neden İspanyolca olduğunu şu sözlerle açıklıyor: “Bahsettiğim zıtlıkları (kontrastları) birçok İspanyol ressamda ve özellikle Picasso’da gördüm ve onları hatırlatması umuduyla sergiye İspanyolca bir isim vermek istedim”.

“Resimler beni ölümsüz kılıyor”

Kalın yağlıboya ve spatulanın birleşmesiyle dokusu yoğun olan resimleri gören sanatseverlerin resme dokunmak ve ellerini resmin üzerinde dolaştırmak isteklerini belirten Cem Özerol bunun kendisini ölümsüz kıldığını söylüyor: “Bu dokunuşlar benim için çok varoluşsal bir tatmin yaratıyor. Zira her birimiz vakti gelince bu dünyadan ayrılacağız ancak bu resimler varlığını sürdürecek. Yaparken tek tek kardığım ve değdiğim boyaya şimdi ve sonra başka insanlar dokunacak. Bu da belki bana sonsuz bir varoluş sağlayacak. Bu sergiyi gezecek olanlara bu duyguyu geçirebilmeyi umut ediyorum”

Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, 30 Kasım tarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi B2 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı