DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Türkiye-Irak Ekonomik Köprüsü Güçleniyor

Türkiye-Irak Ekonomik Köprüsü Güçleniyor
25.02.2024 10:21
15
A+
A-

USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç’tan Erbil’de Önemli Ziyaretler: Türkiye-Irak Ekonomik Köprüsü Güçleniyor

Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla Erbil’de bir dizi önemli ziyarette bulundu. Kılıç, bu kapsamda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Müteahhitler Birliği Federasyonu Başkanı Rizgar J. Kareem ile bir araya geldi.

Güçlü Ekonomik Bağlar ve Yeni İş Birlikleri
Ziyaretlerin odağında, Türkiye ve Irak arasındaki ekonomik köprüyü daha da sağlamlaştıracak yeni iş birlikleri ve ortak projeler yer alıyor. USİAD Genel Başkanı Kılıç, görüşmelerde, iki ülke arasındaki ticari ve sanayi alanındaki iş birliğinin genişletilmesi konularını ele aldı.

İki Ülke Arasında Derinleşen İlişkiler

Kılıç, yaptığı açıklamada, “Türkiye ve Irak, tarih boyunca derin bağlarla birbirine bağlı olmuş iki ülkedir. Biz de USİAD olarak bu bağları daha da güçlendirme ve karşılıklı ekonomik fayda sağlayacak projelerle iki ülke arasında köprü olma görevini üstlenmeye devam ediyoruz,” dedi.

Karşılıklı Yatırım Fırsatları

Erbil’deki görüşmeler, aynı zamanda iki ülke arasındaki yatırım fırsatlarını ve potansiyel iş birliklerini de gündeme getirdi. Kılıç ve Kareem, özellikle inşaat ve müteahhitlik sektörlerindeki iş birliği olanaklarını değerlendirerek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da derinleştirilmesi konusunda mutabık kaldı.

Geleceğe Yönelik Umutlar

USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç’ın Erbil ziyaretleri, Türkiye ve Irak arasında ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesine yönelik umutları artırırken, iki ülke arasındaki iş birliğinin yeni ufuklara taşınması için sağlam bir temel oluşturuyor. Bu ziyaretler, her iki ülkenin de karşılıklı yarar sağlayacak ekonomik iş birliklerine olan açık niyet ve taahhüdünü bir kez daha teyit etmiş oldu.