DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu koşuldu

Cumhuriyetin 100.

Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu koşuldu
06.11.2023 04:30
100
A+
A-

Cumhuriyetin 100. yılında “Yüz Yılın Koşusu” sloganıyla gerçekleştirilen ve 45. kez kıtaları birleştiren İstanbul Maratonu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur’un birlikte verdiği startla koşuldu.   

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan İstanbul Maratonu 45. kez gerçekleştirildi. Hem Cumhuriyetimizin 100. yaşında hem de 2024’te Bankanın 100. yaşında iki yıl süreyle İstanbul Maratonuna destek sunan Türkiye İş Bankası, on binlerce kişinin heyecanına ortak oldu. 

Ülkemizin en büyük kitlesel spor etkinlikleri arasında yer alan Maraton, bu yıl “Yüz Yılın Koşusu” sloganıyla ve Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu adıyla koşuldu. Maratonun ardından, ülkemizden koşuya katılarak dereceye girenlere ödülleri İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem ve Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan tarafından verildi.   

 

Hakan Aran: “Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir canlılık, dinamizm var”

Hakan Aran, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin dört bir yanında çok büyük bir coşkuyla kutladığımız 29 Ekim’den tam bir hafta sonra bu kez benzer bir coşkuyu İstanbul Maratonu ile yaşadık.  İstanbul Boğazı, Cumhuriyetin 100. yaşında bir ucundan bir ucuna yüz binlerce insanın katılımıyla unutulmaz görüntülere sahne oldu. Bugün de hem İstanbul hem Boğaz, ‘Yüzyılın Koşusu’ vesilesiyle birbirinden güzel görüntülere tanık oldu. Bu yılki koşuda, tam da istediğimiz gibi Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir canlılık ve dinamizm vardı. Tüm katılımcılara, sporculara başarılar diliyor,  dereceye girenleri kutluyorum” diye konuştu.   

Sporu daha erişilebilir ve eğlenceli hale getiren İstanbul Maratonunun yurt dışından sporcuların katılımıyla uluslararası bir spor organizasyonu haline geldiğini belirten Aran, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, Türkiye Atletizm Federasyonu’na ve Spor İstanbul’a böylesine geniş katılımlı bir spor etkinliğini prestijli bir markaya dönüştürdükleri ve Maratonu 45 yıldır kesintisiz sürdürdükleri için teşekkür etti.  

 

“Aslolan kazanmak değil iyi mücadele etmektir”

 Hakan Aran, İş Bankası’nın aynı zamanda 2024 Paris Olimpiyatları’nda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin destekçisi olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi: “Cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım attığımız bir dönemde yapılacak Olimpiyat Oyunlarında, genç sporcularımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Kazanılacak madalyalar kadar sporcularımızın bayrağımızı Olimpiyatlarda gururla dalgalandırmaları da eminim ki pek çok gencimizi profesyonel olarak spora teşvik edecektir. Maraton gibi, Olimpiyatlar gibi spor organizasyonları sporun ötesinde bir felsefeyle gerçekleştirilir. Sporcular, modern olimpiyatların kurucusu Baron Pierre de Coubertin’in ‘Hayatta önemli olan şey zafer değil yarışmaktır. Aslolan kazanmak değil iyi mücadele etmektir’ sözleriyle çok güzel ifade ettiği gibi mücadele etmeyi, bunun için de sabırla ve disiplinle çalışmayı öğreniyorlar. Olimpiyat Oyunları da Maraton da özellikle gençlerin bunu öğrenmesi için fırsatlar sunuyor. ” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı