DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ ENERJİ DEPOLAYACAK

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ  ENERJİ DEPOLAYACAK
18.01.2024 17:56
12
A+
A-

Yenilenebilir enerji sektörünün öncü oyuncusu Polat Enerji, dengeleme maliyetlerini düşürme hedefiyle Türkiye’nin en büyük rüzgâr santrali olan Soma RES’e bir batarya depolama sistemi entegre edeceğini açıkladı. Rüzgar enerjisi alanında Türkiye’nin en büyük yatırımcısı ve lider konumda olan Polat Enerji’nin bu projesi, Türkiye’nin ilk şebeke ölçekli batarya depolama tesisi olacak.

 

Türkiye’nin en büyük rüzgar santrali olan Soma Rüzgâr Enerjisi santrali ile Polat Enerji, 4 MW güç ve 4 MWh enerji kapasitesine sahip olacak yeni batarya depolama tesisi ile elektrik şebekesindeki arz ve talebin dengelenmesine katkı sağlayacak.

 

288,1 MWe kurulu gücü ile Türkiyenin en büyük rüzgâr enerji santrali olan Soma RES, bu yeni enerji depolama yatırımı ile beraber Türkiye’nin ilk şebeke ölçekli depolama sistemini devreye almayı hedefliyor. Polat Enerji, Partner Elektronik Güç Sistemleri iş birliği ile yapılacak bu yatırım için ihtiyaç duyulan ekipmanları Huawei’den satın alınacak.

 

Bu yatırımın yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması konusunda önemli bir adım olacağının altını çizen Polat Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Neşet Cireli “Bu yatırımla, Soma RES’ten elde edilecek olan yenilenebilir enerjiyi en üst seviyeye çıkarırken, dengesizlik maliyetlerini de azaltmayı hedefliyoruz. Elektrik şebekesindeki istikrarın desteklenmesine ve enerji akışındaki boşlukların ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacak bu yatırım, ülkemizin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmasında ve enerji tedarik kaynaklarının çeşitlenmesinde önemli bir rol oynayacaktır” şeklinde konuştu.