DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Uçtan uca ödeme sistemi BOACard'ın ilk kullanıcısı Kuveyt Türk

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk, finans sektörü için global teknoloji ürünleri geliştiren iştiraki Architecht ile birlikte müşterilerine güncel çözümler sunmaya devam ediyor.

Uçtan uca ödeme sistemi BOACard'ın ilk kullanıcısı Kuveyt Türk
12.07.2023 14:00
155
A+
A-

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk, finans sektörü için global teknoloji ürünleri geliştiren iştiraki Architecht ile birlikte müşterilerine güncel çözümler sunmaya devam ediyor. Kart, üye işyeri ve POS ürünlerini tek bir platformda buluşturan BOACard, müşterilere uçtan uca bütüncül altyapı hizmeti sunuyor. 

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini dinlemeye ve yenilikçi çözümler geliştirmeye devam ediyor. Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak 2015 yılından bu yana geliştirdiği inovatif ürün ve hizmetlerle finans sektörüne güncel çözümler sunan finansal teknoloji şirketi Architecht, ödeme sistemleri alanında uçtan uca hizmet veren yeni ürünü BOACard’ı finans dünyasının kullanımına sundu. Kart basımından kurye dağıtımına, güvenli anahtar cihazlarından saha POS firmalarına kadar tüm sistem paydaşlarıyla uçtan uca entegrasyonları tamamlanmış şekilde bütünleşik hizmet sunan BOACard’ın ilk kullanıcısı, katılım finansın öncüsü Kuveyt Türk oldu. 

 

“Uçtan uca entegrasyonları tamamlanmış anahtar teslim bir ürün”

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, BOACard Ödeme Sistemleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Müşterilerimizin güncel talep ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak sektör dinamiklerini yakından takip ediyor, yenilikçi ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Finansal teknolojiler alanındaki gelişmeleri yakından takip edebilmek ve finans sektörüne yenilikçi çözümler sunabilmek amacıyla Architecht’i kurduk. 2015’ten bu yana Architecht finans sektörüne yönelik birçok yeniliği hayata geçirdi. Architecht, yakın zamanda, sektörümüze yenilikçi bir çözüm sunan BOACard’ı geliştirdi. Kuveyt Türk olarak biz de BOACad’ın ilk kullanıcısı olduk, uçtan uca deneyimledik. BOACard ile kartlı ödeme sistemlerinde banka kartı, kredi kartı, kredili kart, sanal kart ve benzeri tüm kartlar için kartların basımından dağıtımına ve işletilmesine kadarki tüm aşamalar kolaylıkla yönetilebiliyor.   

Ödeme sistemleri alanında önemli bir boşluğu dolduracak olan BOACard, paydaşlarıyla uçtan uca entegrasyonları tamamlanmış anahtar teslim bir ürün olmasıyla kısa sürede sektörde öne çıkacaktır. Finans sektörünün geleceğini şekillendirecek yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

BOACard hangi avantajları sunuyor?

Tüm yurtiçi bankalar, yurtdışı bankalar, ödeme kuruluşları, elektronik para kuruluşları, ödeme geçidi sağlayıcı firmalar ve ödeme aracılık yapan kurumların direkt olarak kullanabildiği BOACard’ı ayrıca tüm üye işyeri sahipleri, mobil cüzdan sahipleri gibi elektronik ödeme almak isteyen kuruluşlar ile uluslararası para transferi yapmak isteyen kuruluşlar tarafından da kullanılabiliyor. Üye işyeri ve POS ürünlerinin tek bir platform üzerinden yönetilmesine imkân sağlayan BOACard, Visa, Mastercard ve BKM Troy şemalarını destekliyor.

Tek bir platform üzerinde modüler yapıda geliştirilen BOACard, müşterinin ihtiyacına göre debit kart, kredi kartı ve sanal pos gibi tüm bileşenleri sistemine dahil edebiliyor veya hariç tutabiliyor. En güncel teknolojiler ile geliştirilmiş bu yapının çalıştırılması için üçüncü taraf uygulama gereksinimi oldukça azdır. Tüm business ve sistem yönetimi, çok yüksek oranda parametrik tanımlar ile yönetilebiliyor. Firmalar bu sayede işlem yoğunluklarına göre çok rahat bir şekilde mimarilerini yatay olarak genişletebiliyor. Ayrıca geniş bir entegrasyon katmanında 1.500’den fazla API kütüphanesine sahip olan sistem; deprem, yangın, sel gibi felaket durumlarında işletilebilmek üzere felaket durum yönetimi özelliğine de sahip olmasıyla dikkat çekiyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı