DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Uluslararası Antakya Film Festivali'ne film başvurusu yağmuru

Bu yıl “Antakya Varsa Ben de Varım” mottosuyla düzenlenecek olan 11.

Uluslararası Antakya Film Festivali'ne film başvurusu yağmuru
15.08.2023 12:30
126
A+
A-

Bu yıl “Antakya Varsa Ben de Varım” mottosuyla düzenlenecek olan 11. Uluslararası Antakya Film Festivali’ne adeta film başvurusu yağıyor. Festival seçici kurulu yaklaşık 400 filmin başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Ekim ayının 13-19 tarihlerinde Antakya’da gerçekleştirilecek olan 11. Uluslararası Antakya Film Festivali’ne Türkiye’den ve dünyadan yüzlerce film başvurusu yapıldığı bildirildi. Yaklaşık 400 filmin katılım isteği yaptığı festivalin başkanı Mehmet Oflazoğlu konu hakkında şunları söyledi: 

Oflazoğlu: “Çadır ve konteyner yerleşkelerinde festival”

“Festivalimize bu yıl ilgi çok büyük. Şu ana kadar 400’e yakın başvuru aldık. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle büyük üzüntü içerisindeyiz. Yaşadığımız bu zor günlerden, yardımlaşma ve dayanışmayla çıkacağımıza inanıyoruz. 2013 te başladığımız Uluslararası Antakya Film Festivali’ni, yine aynı yerinde ama bu defa çadır ve konteyner kamplarında yapacağız. Sanatın iyileştirici gücünü kullanarak hem festivali sürdürmek hem de Antakya’da yaşayan halkın bir nebze de olsa rehabilite olmasını sağlamak istiyoruz. Burada yaşayan insanların felaket ve enkaz dışında güzel şeyler düşünüp görmelerini sağlamak istiyoruz.” Film başvuruları kadar yerel unsurların ve özel girişimlerin de festivalle yakından ilgilendiğini aktaran Oflazoğlu şöyle devam etti: 

Oflazoğlu: “Kamu ve özel kuruluşları yanımızda göreceğimize inanıyoruz”

“Antakya’daki mülki ve idari yönetimler ellerinden gelen imkanları sunmak için gayret gösteriyorlar bununla beraber festivalin en sağlıklı şekilde yapılması ve bölgeye sanatla şifa olabilmesi için desteğe ihtiyacımız olduğu aşikar. Bu özel süreçte tüm kamu ve özel kuruluşları yanımızda göreceğimize inanıyoruz”

Sanat, bilim, medya, müzik ve sinema dünyasından video desteği

Festival için gerçekleştirilen “Antakya Varsa Ben de Varım” video destek kampanyasına ise önemli isimlerin katkıda bulunduğu belirtildi. 11. Uluslararası Antakya Film Festivali sosyal medya hesaplarında yer alan kampanyaya; “İlber Ortaylı, Metin Uca, Cengiz Bozkurt, Tilbe Saran, Levent Üzümcü, İbrahim Konar, Fulya Öztürk, Gizem Türemen, Gülnur Saydam, Zeynep Öykü, Emrah Kuş, Semih Çalışkan, Haldun Dormen, Ahmet Mümtaz Taylan, Meltem Cumbul, Hude Gürbüz, Teoman Kumbaracıbaşı, Renan Bilek, Mehmet Demir Yılmaz, Aslıhan Malbora, Asena Girişken, Emre Özcan, Başak Tuncel, Feryal Bayram, Şükran Aktı, Yağmur Üçkardeş, Ceren Gündoğan ve Melis Doğan” gibi isimler yolladıkları videolarla desteklerini bildirdiler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı