DOLAR
32,3157
EURO
35,1159
ALTIN
2.292,25
BIST
9.058,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Uzmanlar uyarıyor: Güvenlik ve tasarruf için düzenli kombi bakımını ihmal etmeyin

Yaklaşan soğuk havalara karşı hazırlıklı olmak ve kışın verimli ısınmak için kombilerin bakımını yaptırmak büyük önem taşıyor.

Uzmanlar uyarıyor: Güvenlik ve tasarruf için düzenli kombi bakımını ihmal etmeyin
22.09.2022 11:50
283
A+
A-

Yaklaşan soğuk havalara karşı hazırlıklı olmak ve kışın verimli ısınmak için kombilerin bakımını yaptırmak büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalar, Türkiye’de kombi kullanıcılarının büyük oranda düzenli bakım yaptırmadığını ortaya koyarken, uzmanlar bakım yapılmadan kullanılan kombilerin bedelinin ağır olabileceği konusunda tüketicileri uyarıyor ve hem güvenlik hem de tasarruf için kombilerinin bakımını gecikmeden yaptırmalarını öneriyor. Baymak, “İşimiz sizi anlamak” anlayışı doğrultusunda; kombi kullanıcılarının can güvenliğini sağlamanın yanı sıra beklenmedik sorunlarla karşılaşılmaması ve enerji tasarrufu için tüketicilerine düzenli kombi bakımını öneriyor.

 

Yaklaşan kış mevsimini sağlıklı bir şekilde geçirmek için başlayan hazırlıklar arasında en önemli kalemi ısınma oluşturuyor. Türkiye’de özellikle konut ve küçük iş yerlerinin ısıtılmasında kombi kullanımı ilk sırada yer alıyor. Soğuk havalarda en çok ihtiyaç duyduğumuz kombilerin bakımı ve kullanımı, can güvenliğimizin yanı sıra bütçelerimiz açısından da büyük önem taşıyor. 

 

Yapılan araştırmalar Türkiye’de kombi bakımının düzenli yapılmadığına işaret ediyor. Araştırmalara göre her üç kişiden sadece biri kombi bakımını her yıl yaptırıyor. Kombilerin düzenli bakımını yetkili servislere yaptırarak enerji tasarrufu sağlamak, kombilerin ömrünü uzatmak ve verimli ısınmak mümkün. Yarım asrı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye iklimlendirme sektörüne öncülük eden Baymak, “İşimiz sizi anlamak” diyerek tüm yetkili servislere tüketicilerinin beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermek üzere yol gösteriyor. 

 

Baymak Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Betül Başkır, ısı yalıtımı, cihaz seçimi ve kombi bakımıyla yüksek verim alırken, enerji tasarrufu sağlanabileceğini ifade ediyor. 

 

Kombi bakımını uzman yetkili servise yaptırın

Baymak yetkili servislerine Baymak’ın resmi web stiesi üzerinden baymak bölümünden ulaşılabileceğini belirten Başkır, “Hem kombinizin ömrünü uzatmak hem de tasarruf etmek için güvenilir yetkili servislerle çalışmanızı tavsiye ediyoruz. Baymak olarak en iyi hizmeti sunmak için eğitimlerle donatılmış ve Türkiye’nin her iline hizmet veren yaygın servis ağımızla ve 1000’in üzerinde teknik personelimiz ile tüketicilerimizin her zaman yanındayız” diyerek bakım için yapılacak servis tercihinin büyük öneme sahip olduğunun altını çiziyor.

 

Yetki belgesi olmayan kişilerin kombiye kesinlikle müdahale etmemesi gerektiğinin altını çizen Betül Başkır “Kombi bakımını yapan kişinin yetki belgesi olmalıdır” diyor. 

 

Kombi bakımı yapılmazsa ne olur?

Baymak kombilerin bakımının cihazın durumuna göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 45 ile 1 saat arasında sürdüğünü belirten Başkır, “Bakımı yapılmayan kombiler sadece yüksek enerji sarfiyatına neden olmakla kalmıyor, güvenlik riski de oluşturuyor” diyor. 

 

Kombinin periyodik bakımının yılda en az bir kez yetkili servis tarafından kış mevsimi öncesi veya sonunda olmak üzere yaptırılması gerektiğini vurgulayan Başkır, sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Senede bir kez yapılmasını tavsiye ettiğimiz periyodik bakım ile kombinin yoğun kullanım dönemi ortasında arızalanma ihtimali en aza indiriliyor. Bunun yanı sıra; bakımı yapılmış bir cihaz, bakımı yapılmamış bir cihaza göre daha az yakıt tüketiyor. Bu sayede yakıt tasarrufu sağlanabiliyor. Kombi bakımlarının düzenli yapılması hem cihazınızın ömrünü uzatıyor hem de çevreyi ve bütçenizi koruyor.” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı