DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

VakıfBank Kültür Yayınları dördüncü yaşını kutluyor

VakıfBank Kültür Yayınları dört yıldır Türkiye’nin kültürel birikimine hizmet ediyor   Kurulduğu günden itibaren farklı disiplinlerde yerli ve yabancı, nitelikli eserleri okurların beğenisine sunan VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), 8 Kasım’da dördüncü yaş gününü kutluyor.

VakıfBank Kültür Yayınları dördüncü yaşını kutluyor
04.11.2022 17:50
276
A+
A-

VakıfBank Kültür Yayınları dört yıldır Türkiye’nin kültürel birikimine hizmet ediyor

 

Kurulduğu günden itibaren farklı disiplinlerde yerli ve yabancı, nitelikli eserleri okurların beğenisine sunan VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), 8 Kasım’da dördüncü yaş gününü kutluyor. Bugüne kadar Türkiye’nin kültür birikimine katkı sunmayı ve okurlarını her satırı değer taşıyan nitelikli eserlerle buluşturmayı hedefleyen VBKY, 180’inci kitaba ulaşan zengin seçkisi ile büyümeye devam ediyor. 

 

Kitapseverlerin kültür dünyasını zenginleştiren ve edebiyat, tarih, iktisat, felsefe, sosyoloji, klasik, kültür-sanat ile çocuk kitapları gibi farklı kategorilerde seçkin eserleri okurların beğenisine sunan VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), dört yaşına girdi. 

 

Türkiye’den ve dünyadan klasikler ile heyecan verici çağdaş eserleri, ilk basım, tıpkıbasım ya da ilk tercüme gibi yollarla literatüre kazandıran VakıfBank Kültür Yayınları, kültür dünyasına kalıcı bir miras bırakma hedefiyle 180’inci kitabına ulaştı. 

 

“Kalıcı eserlerle Türkiye’nin kültürel iklimine değer katıyoruz”

VKBY’nin Türkiye’nin kültürel mirasını gün yüzüne çıkarmak ve dünyaca ünlü eserleri okurların edebi hafızasına kazandırmak için dört yıldır nitelikli bir yayıncılık anlayışı ile hareket ettiğini belirten VakıfBank Genel Müdürü ve VBKY Yayın Kurulu Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, gelecekte de başucu kaynaklarını sunmayı sürdüreceklerini vurguladı. Üstünsalih “VBKY, yayıncılık alanında özenli ve yerelden evrensele ulaşan geniş seçkisi sayesinde ilk günden itibaren okurlarımız tarafından büyük ilgi gördü. Bugün 180’inci kitabımızı değerli okurlarımızla buluşturmanın onurunu yaşıyoruz. Farklı disiplinlerde yerli yabancı pek çok yazarın büyük kitlelere ulaşmasını katkı sağlarken bıraktığımız kalıcı eserler ile de VBKY aracılığıyla Türkiye’nin kültürel iklimine değer katıyoruz. Geçmişten beri, özenle saklanacak ve VakıfBank’ın köklü tarihinden bugüne taşıdığı sosyal ve kültürel sorumlulukların izi olan eserler sayesinde okurlarımızın ilgi alanlarını beslemeye devam edeceğiz.” dedi. 

 

Dört yıl önce kurulmuş, genç ve heyecanlı bir yayınevinin bugün kaydettiği başarıda rol oynayan okurlarına ve yayınevi çalışanlarına teşekkür eden Üstünsalih, “Yayıncılığı her zaman okurların hayatına dokunacak, ufuk açıcı, öğretici ve kültürel anlamda görkemli bir dönüşüm yaratacak şekilde kurgulayan yazar, çevirmen, editör ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Gelecekte de onların kıymetli emekleri sayesinde VBKY olarak ülkemizin edebi mirasına sahip çıkarken raflarda yerini alan kalıcı eserlerle kültür dünyasında alkış alan işlere imza atmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

 

Yûnus Emre ve Dîvânı okurla buluşuyor

Orhan Kemâl Tavukçu imzalı Yûnus Emre ve Dîvânı adlı eseri, yeni prestij kitabı olarak okurlarla buluşturan VBKY, dördüncü yaşında bu özel eser ile Anadolu’da yetişmiş en büyük Türk şairi ve mutasavvıflarından olan; Türk yazı dilinin ve millî edebiyatın mimarlarından Yûnus Emre’yi yaşadığı dönemi, beslendiği beşerî kaynakları ve etkilendiği fikirleri irdeliyor. Tavukçu’nun titizlikle betimlediği tarihi olaylar ve dönemin siyasi dinamikleri, okurlara Yûnus Emre’nin üslubunu oluşturan motiflerin nasıl ortaya çıktığı hakkında derinlemesine bir inceleme olarak öne çıkıyor. 

 

Dördüncü yıla özel yüzde 40 indirim

VBKY, dördüncü yaş gününü özel fiyat indirimiyle okurlarıyla birlikte kutluyor. Bu yaş gününü kitapseverler için özel bir fırsata dönüştüren VBKY, 7-20 Kasım tarihleri arasında birbirinden kıymetli yayını web satışlarında dördüncü yaş gününe özel yüzde 40 indirimle satışa sunuyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı