DOLAR
32,3298
EURO
35,0568
ALTIN
2.285,05
BIST
8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Vestel ve Xperi’den iş birliği

Vestel, IFA Berlin’de ABD merkezli Xperi Holding ile iş birliği anlaşması imzalandı.

Vestel ve Xperi’den iş birliği
03.09.2022 14:52
268
A+
A-

Vestel, IFA Berlin’de ABD merkezli Xperi Holding ile iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre Xperi iştiraklerinden TİVo, Vestel’in ürettiği televizyonlarıyla kullanıcıya sunulacak. Kullanıcıya kullanım kolaylığı ve birbirinden farklı binlerce içeriğe erişim imkanı sunan platformun yer aldığı akıllı TV’ler, 2023 yılında Avrupa’da satışa sunulmasının hemen ardından Türkiye’ye gelecek.

 

Türkiye’de ürettiği teknolojileri dünyanın 158 ülkesine ulaştıran Vestel, 30’uncu kez katıldığı IFA Berlin kapsamında uluslararası iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Vestel CEO’su Turan Erdoğan ve Xperi Holding CEO’su Jon Kirchner’in katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde duyurulan yeni iş birliğiyle iki şirket teknoloji ve içerik alanlarında güçlerini birleştirdi. Anlaşmaya göre ABD merkezli Xperi Holding çatısı altında faaliyet gösteren TİVo, Vestel’in Avrupa’da satışa sunduğu akıllı televizyonlara entegre edilecek. İzleyiciye yeni bir televizyon deneyimi vadeden, ilgi alanlarına göre binlerce içeriği barındıran, canlı etkileşim imkanı sunan yeni nesil içerik platformu TİVo, Vestel’in Avrupa’daki TV satış gücüne katkı sağlayacak.

 

Vestel CEO’su Turan Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Küresel bir teknoloji şirketi olma vizyonumuz doğrultusunda uluslararası iş birliklerimize devam ediyoruz. Ülkemizde TV pazarının lideri, Avrupa’da ise pazarın ilk 3 oyuncusundan biriyiz. Bu konumumuzu korumak ve yükseltmek için özellikle tüketicinin beklentilerine yanıt verecek teknolojileri üretmenin yanı sıra, içerik alanına da yoğunlaşıyoruz. TİVo’nun müşteri deneyimini yükselten ve eğlence ekosistemi yaratmaya odaklanan misyonu Vestel’in hizmet anlayışıyla örtüşüyor. Bu iş birliğiyle özellikle Avrupalı tüketicinin beklentilerini karşılayacağımıza, bağımsız medya platformu barındıran yüksek teknolojiye sahip ürünlerimizle fark yaratacağımıza inanıyoruz. Kullanıcılara kusursuz bir deneyim sunmak adına TİVo OS’nin Avrupa’da yaygınlaşmasını sağlamak üzere kurduğumuz bu iş ortaklığını IFA gibi sektörümüzün en önemli etkinliklerinden birinde duyurmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Xperi Holding CEO’su Jon Kirchner de şunları söyledi: “TİVo olarak dünya çapında 40 milyon hanede varız. Özellikle Akıllı TV’ler için tasarladığımız işletim sistemi ve medya platformumuz TİVo ile önde gelen teknoloji üreticilerinden ve Avrupa’nın ilk 3 TV üreticisinden biri olan Vestel ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı