DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

yapay zeka destekli yeni mdr hizmeti msp'lerin siber güvenlik desteğini arttırıyor

YAPAY ZEKA DESTEKLİ YENİ MDR HİZMETİ  MSP’LERİN SİBER GÜVENLİK DESTEĞİNİ ARTIRIYOR    WATCHGUARD’IN YENİ MDR HİZMETİ  MSP’LERİN SİBER GÜVENLİĞİNİ HIZLANDIRIYOR   Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard® Technologies, MSP’lere yönelik artan müşteri talebini karşılamak ve MDR’yi daha fazla erişilebilir duruma getirmek amacıyla 7/24 siber güvenlik hizmeti sağlayan WatchGuard MDR’yi duyurdu.

yapay zeka destekli yeni mdr hizmeti msp'lerin siber güvenlik desteğini arttırıyor
26.10.2023 11:40
113
A+
A-

YAPAY ZEKA DESTEKLİ YENİ MDR HİZMETİ 

MSP’LERİN SİBER GÜVENLİK DESTEĞİNİ ARTIRIYOR 

 

WATCHGUARD’IN YENİ MDR HİZMETİ 

MSP’LERİN SİBER GÜVENLİĞİNİ HIZLANDIRIYOR

 

Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard® Technologies, MSP’lere yönelik artan müşteri talebini karşılamak ve MDR’yi daha fazla erişilebilir duruma getirmek amacıyla 7/24 siber güvenlik hizmeti sağlayan WatchGuard MDR’yi duyurdu. Yapay zeka destekli yeni hizmet, MSP’lerin karşılaştığı siber güvenlik uzmanı yetersizliğini ve finansman baskısını ortadan kaldırıyor. 

 

Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard® Technologies, MSP’lere yönelik artan müşteri talebini karşılamak ve siber tehditleri önceden tespit etmek için ileri teknolojiyi kullanan MDR’nin daha fazla erişilebilir olması için 7/24 siber güvenlik hizmeti sağlayan WatchGuard MDR’yi duyurdu. Yapay zeka tarafından desteklenen yeni hizmet, siber güvenlik uzmanlarından oluşan seçkin bir ekip tarafından yönetiliyor. Geleneksel bir güvenlik operasyon merkezi (SOC) altyapısına, gelişmiş teknolojilere veya güvenlik uzmanlarına yatırım gerektirmeyen bu hizmet, MSP’lerin karşılaştığı siber güvenlik uzmanı yetersizliğini ve finansman baskısını ortadan kaldırıyor. 

 

Son derece özelleştirilebilir ve ölçeklenebilir olan yeni MDR hizmeti, WatchGuard’ın Bütünleşik Güvenlik Platformu mimarisini daha da güçlendirerek, MSP’lerin müşterileri için sağlam ve kapsamlı güvenlik teklifleri oluşturmalarını sağlayan WatchGuard EDR, EPDR ve Gelişmiş EPDR’nin üzerinde gelişmiş tehdit algılama ve müdahale kabiliyeti sağlıyor. Yeni MDR; WatchGuard’ın otomatik Zero-Trust uygulama hizmeti, Tehdit Avlama Hizmeti; gelişmiş güvenlik analitiği, tehdit istihbaratı ve tehditleri 7/24 izleyen, tespit eden ve yanıtlayan yetenekli siber güvenlik analistlerinden oluşan özel bir ekibin desteğiyle birlikte sunuluyor.

 

“WatchGuard MDR, Tüm Süreci İnanılmaz Derecede Basit Hale Getirdi”

 

WatchGuard’ın yeni çözümü ile MDR’nin sınır tanımayan potansiyelinden zahmetsizce yararlandıklarını belirten ZTek Solutions Başkanı Raul Zayas “ Müşterilere katma değerli hizmet sunmamızı sağlayan MSP, işimize etkili bir şekilde süper güç kattı. Modern bir SOC oluşturma yükümüzü ortadan kaldıran WatchGuard MDR, gelişen siber tehditlere karşı esnek bir savunma sağlamak için müşterilerimizin en çok ihtiyaç duyduğu, sektör lideri siber uzmanlar tarafından desteklenen birinci sınıf, kapsamlı siber güvenlik becerimizi hızlandırdı. WatchGuard, aynı zamanda çağın ilerisinde kalmamızı sağlamak için Bütünleşik Güvenlik Platformu mimarisi sayesinde tüm bu süreci inanılmaz derecede basit hale getirdi.” ifadelerini kullandı.

 

Müşteri İlişkilerimiz İçin Başka Bir Kilometre Taşı Oluşturuyor”

 

WatchGuard’ın yeni hizmeti hakkında açıklamalarda bulunan WatchGuard Technologies ürün müdürü Andrew Young, “%100 kanal odaklı bir şirket olarak, MSP ortaklarımızın kendi SOC’lerini kurma masrafı olmadan ya da siber güvenlik yetenekleri bulma konusunda karşılaştıkları zorluklara yenilerini eklemeden işlerini büyütmelerine olanak tanıyacak kurumsal sınıf bir MDR çözümü sunmak istedik. MSP topluluğumuzu desteklemeye kendimizi adadık ve WatchGuard MDR’nin piyasaya sürülmesi, ortaklarımızla kurduğumuz uzun vadeli güvenilir ilişkilerde bir başka kilometre taşını temsil ediyor. Bu hizmet, MSP’lerin yönetilen güvenlik hizmetleri sunmak için mevcut giriş engellerini aşmalarına yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda onlar için özel olarak oluşturduğumuz yenilikçi bir fırsattan yararlanmalarına olanak tanıyor.” dedi.

 

WatchGuard MDR’nin Temel Özellikleri ve Avantajları

• 7/24 Uç Nokta Etkinliği İzleme ve Veri Toplama: WatchGuard’ın modern SOC’sinde WatchGuard EPDR veya Advanced EPDR tarafından yakalanan vaka verilerini kullanarak gerçek zamanlı ve geriye dönük izleme sağlıyor.

• 7/24 Proaktif Avcılık ve Tespit: WatchGuard’ın MDR tehdit avcıları uç noktalarda gizlenen tehditleri ararken, saldırı göstergelerini belirlemek için yapay zeka, makine öğrenimi ve diğer gelişmiş teknikleri kullanarak tehditleri tespit ediyor ve ortadan kaldırma süresini kısaltıyor.

• 7/24 Araştırma ve Doğrulama: WatchGuard MDR, uzmanların olayları hızlı bir şekilde araştırıp, doğrulamasına yardımcı olarak potansiyel tehditlerin etkisini en aza indiriyor.

• Anında Olay Bildirimi: MSP’lerin olası bir tehdit durumunda anında harekete geçebilmeleri için etkilenen cihazlar ve kullanılan taktikler gibi önemli bilgilerle hızlı geri bildirim sağlanıyor.

• Zarar Azaltma Seçenekleri ve İyileştirme Yönergeleri: WatchGuard MDR, MSP’lere işletmeleri için en uygun stratejiyi seçme esnekliği sağlamak için kullanılıyor. Bir saldırının nasıl kontrol altına alınacağı, izlerinin nasıl silineceği, verilerin nasıl geri yükleneceği, güvenlik açıklarının nasıl kapatılacağı ve ek kontrollerin nasıl kurulacağı gibi birçok konuda WatchGuard uzmanlarının rehberliğinde kendi ekiplerine güvenme olanağı sunuyor.

• Haftalık Güvenlik Sağlık Durumu Raporu ve Aylık Faaliyet Raporlaması: Hizmet sağlayıcıların, müşterilerin MDR hizmetleriyle daha iyi etkileşim kurması ve süreç boyunca değerli geri bildirimler sağlaması için özelleştirebilecekleri güvenlik durumları hakkında düzenli raporlar sunarak müşterilerle güven oluşturmaya yardımcı oluyor. 

WatchGuard MDR hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı