DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Yaratıcı Endüstrilerin Gücü “RED: 100” Sergisi ile Maslak'ta Buluşuyor

Yaratıcı Endüstrilerin Gücü “RED: 100” Sergisi ile Maslak’ta Buluşuyor 42 ve Artful Living iş birliğinde gerçekleşen “RED: 100” sergisi, Maslak’ın kalbinde Cumhuriyet’in 100.

Yaratıcı Endüstrilerin Gücü “RED: 100” Sergisi ile Maslak'ta Buluşuyor
14.11.2023 22:00
94
A+
A-

Yaratıcı Endüstrilerin Gücü “RED: 100” Sergisi ile Maslak’ta Buluşuyor

42 ve Artful Living iş birliğinde gerçekleşen “RED: 100” sergisi, Maslak’ın kalbinde Cumhuriyet’in 100. yılını “100 Yılın Aşkıyla” kutluyor. Küratörlüğünü Ali Bakova’nın üstlendiği sergi, Maslak Atatürk Oto Sanayi’deki yaratıcı topluluğun, 30 sanatçının ve tasarımcının 100’e yakın eserini bir araya getiriyor. Sergi, Türkiye’nin yaratıcı endüstrisinin coğrafyasındaki etkisini, farklı disiplinlerdeki eserleriyle izleyiciye sunarak, sanat ve tasarımın bu bölgedeki dönüşümünü gözler önüne seriyor. Ali Bakova’nın küratöryal metni ise, gelecekteki tasarımların periferilerden yayılacağı heyecan verici bir manifesto sunuyor. “RED: 100”, sanat ve tasarımın bir araya geldiği birlikte yapma kültürünü yansıtarak, Maslak’taki yaratıcı potansiyeli sergileyerek paylaşma temelini oluşturuyor.

 

  Yalnızca Maslak’ın değil sanatın da kalbinde yer alan 42, Artful Living iş birliğiyle düzenlenen “RED: 100” sergisini 27 Ekim-25 Kasım 2023 tarihleri arasında ziyaretçileri ile buluşturuyor. Küratörlüğünü Ali Bakova’nın üstlendiği sergi, Cumhuriyet’in 100. yılını “100 Yılın Aşkıyla” temasıyla kutlama amacını taşıyor. Bu özel etkinlik serisi, ülkenin mozaik yapısının bir örneği olan Maslak’ta sanat ve tasarımın buluşmasını simgeliyor. “RED: 100” sergisi, bu enerjiyi daha da güçlendirmeyi amaçlayarak, farklı disiplinlerden sanatseverleri bir araya getirerek 25 Kasım’a kadar ziyaretçileri büyülemeye devam edecek.

 

“RED:100″ Sergisi, Türkiye’nin Zengin Sanat Mirasını 30 Sanatçı ve Tasarımcının Gözünden Keşfe Davet Ediyor”

 

 Türkiye’nin çeşitli ve renkli coğrafyasından yola çıkan, özgün işler üreten yaratıcı endüstrinin sanatçıları ve zanaatkarları nasıl etkilediğinin röntgenini çekmeyi hedefleyen “RED:100” Sergisi; Ahmet Aydın Atmaca, Ali Bakova, Alp Tuğan, Axi, Barış Cihanoğlu, Burak Oral, Can Yalman, Cihan Erkılıç, Ebru Yolver, Ela Tugay, Hakan Ersiz, HurdaHane, Hüseyin Arda, Kerem Okkay, Kerim Kılıçarslan, Mehmet Bayer, Muammer Yanmaz, Neslihan Pala, Nevin Taşkıran, Ömer Emre Yavuz, Osman Yaldır, Pınar Şahin, Pınar Yolaçan, Serdar Kaynak, Serhan Gürkan, Serkan Bilir, Taner Şekercioğlu, Tuğçe Arıöz, Tunçhan Kalkan, Yiğit Aral’ın resim, heykel, fotoğraf, dijital medya ve yeni medya gibi farklı disiplinlerdeki çalışmalarını yaratıcı endüstrinin bu coğrafyadaki iz bırakan sanat anlayışını yansıtma amacı güderek, izleyicilere benzersiz bir sanat deneyimi sunuyor. “RED: 100”, sanatseverleri farklı dünyalara taşıyarak, her eserin ardındaki öyküleri ve yaratıcı süreçleri keşfetmeye davet ediyor.

 

“Ali Bakova: “RED: 100”, Toplumsal Bağlamda ve Geçmişle Bağlantılı Bir Sanat Yolculuğu”

 

 “RED: 100” sergisinin Cumhuriyet’in 100. yılı vesilesiyle düzenlenen “100 Yılın Aşkıyla” temalı programa nasıl bir katkı sağlayacağına dair düşünceleri ve serginin toplumsal bağlamdaki önemini vurgulayan serginin küratörü Ali Bakova’nın geçmişteki sergisi ile yeni sergi arasındaki bağlantıyı “Kolektif oluşumların yarattığı çeşitliliği, alanlarında getirdiği yenilikleri, ‘gelecek’ olana verdiği ipuçlarını hem örgütleyen, hem de savunan birisi olarak en temel bütünlüğümüz “ pre-Covid – Covid – post-Covid “ diye adlandırdığım, yakınen yaşadığımız zorlu sürecin biz de bıraktığı kalıntılar. Buradaki en temel birlikteliğimiz, bağımsız sanatçılar ile bir sergi açma fikrimin kabul görmesi, yani galerisiz sanatçılar. Bu bana şu özgürlüğü getiriyor hem bir “Yeddiemin: Küratör” olarak hem de sergimize katılan bütün sanatçılarla ticari bir galerici bağımın olmaması, arkadaş/dost olmamız ve bize bu imkânı sunan 42 ile olan yakın komşuluk ilişkilerimiz. 100 metre ötede üretilen bir sanat eserinin 100 metre ötede sergilenmesi aslında sanayi usta, esnaf, sanatçı, tasarımcı kolektif örgütlenmesini çok samimi bir şekilde yakından hissettiriyor.” sözleri ile açıklıyor.

 

“RED: 100 Sergisi, Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel Mozaik Bir Sanat Deneyimi Sunuyor”

 

 RED: 100 sergisi, 42’nin Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak düzenlediği “100 Yılın Aşkıyla” temalı program ile sanat severleri sergiye davet ediyor. Küratör Ali Bakova, serginin Cumhuriyet’in 100. yılına nasıl bir iz bırakacağını şu sözlerle ifade ediyor: “Ben Yeddiemin’liğini yaptığım bütün sergilerimde, Venedik Tasarım Bienali olsun, İstanbul Design Week olsun, İstanbul Çok-Çok olsun, İlk in Milan olsun hep zamanın röntgenini çekmeye çalışmıştım, uzaktan gittikçe yakınlaşmakta olan şeylerin ajanı olmaya çabaladım. ‘RED: 100’ sergimizde yine bir mozaik olduğumuzu, yine bir potada eridiğimizin röntgenini çekmeye çalışacağım.” Bu özel sergi, sanatseverlere ülkenin çeşitli coğrafyalarından gelen 30 sanatçı ve tasarımcının eserleri aracılığıyla benzersiz bir sanat deneyimi sunuyor. Sergi, 25 Kasım tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak. Sanatın bu özel buluşmasında, izleyicilerle paylaşılan öyküler, yaratıcı süreçler ve Cumhuriyet’in 100. yılına özel tasarlanmış eserlerle bir araya gelerek unutulmaz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı