DOLAR
32,2445
EURO
34,7217
ALTIN
2.444,67
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Yeni Şafak Gazetesi 30. Yılını Kutladı

Yeni Şafak Gazetesi 30. Yılını Kutladı
24.01.2024 17:12
13
A+
A-

30 yıldır yayın hayatında olup milli ve manevi değerlerinden bir an bile taviz vermeyerek okurlarının saygısını kazanan Yeni Şafak, yeni yaşını Rami Kütüphanesi’nde gerçekleştirdiği bir programla kutladı. Basın mensuplarının ve okurlarının yoğun ilgisiyle gerçekleşen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan videolu bir mesaj gönderirken, T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Davut Gül, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak’la birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri ve Grup Yöneticileri katılım gösterdiler.

 

“Türkiye’nin Önü Aydınlık” manşetiyle yola çıkan Yeni Şafak gazetesi, 30. yaşını kutladı. Milli ve manevi değerlerden güç alan ve entelektüel çizgisiyle öne çıkan bir yayın politikası izleyen Yeni Şafak, yaptığı haberler ve izlediği yayın politikasıyla okurların teveccühünü kazanıyor. 30. yıl programında bir video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Şafak’ın her zaman milletinin yanında durduğunu belirterek, gazete için, “Faili meçhullerin, terörün, çetelerin, yolsuzlukların kol gezdiği 90’lı yıllarda çok mühim bir görevi başarıyla yerine getiren Yeni Şafak, 30 yıl boyunca milletin, milli iradenin ve demokrasinin sesi oldu,” ifadelerini kullandı.

Köklü Tarihten Gelecek Yürüyüşüne

“Türkiye’nin Birikimi” sloganıyla yola çıkan Yeni Şafak, basın dünyasında 30 yıl boyunca yerli ve milli hassasiyetlerinden bir an bile vazgeçmeyerek benzeri zor bulunacak bir tarihi sahipleniyor. Bu köklü tarihin her ânında ülkesi ve milleti için temsil ettiği değerlerden hiçbir zaman ödün vermeden çalışan gazetenin mensupları arasında; Rasim Özdenören, Akif Emre, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nde şehit verilen Mustafa Cambaz gibi kıymetli isimler bulunuyordu.

Yeni Şafak, 31. yaşından gün alırken bu yeni adımda da cesur ve kararlı adımlarını sürdüreceğinin altını çizerken programa katılım gösterip bir konuşma gerçekleştiren T.C. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Yeni Şafak’ın 30 yıldır yayın hayatını başarıyla sürdürmesinin Türkiye’nin birikimi sıfatını kazanmasının yetiştirdiği efsane kadrolarının yayınlarıyla halkımızın, Türkiye’mizin, İslam dünyasının ve değerlerimiz için verdiği büyük mücadelenin haklı gururuyla bu akşam 30’uncu yaşına ulaştı. Yeni Şafak bir okul, bir çınar olma fonksiyonunu başarıyla göstermiştir. Yeni Şafak’ın 30 yıllık birikimi Türkiye’nin hikâyesidir,” ifadelerini kullandı.

Dezenformasyonla Mücadelede Sıfır Tolerans 

Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlardan biri olan dezenformasyon, hem devletimizin hem de milli basının temel meselelerinden birini teşkil ediyor. Yayın hayatına başladığı günden bugüne kadar ülkesinin ve milletinin yanında korkusuz bir şekilde duran Yeni Şafak, gerek dış gerekse de iç kaynaklı dezenformasyona karşı büyük bir mücadele yürütüyor.

Dezenformasyona karşı devlet eliyle gerçekleştirilen çalışmalarda öncü ve kurucu bir rolü bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, bu önemli konuya dikkat çekerek, “Dezenformasyonla mücadele noktasına Yeni Şafak gibi güçlü ve kurumsal geleneksel medya kuruluşlarının da gayretlerine çok önem veriyoruz. Zira bizler ortak bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin adı kelimenin tam anlamıyla hakikat mücadelesidir. Bu dönemde hakikat için verilen mücadele en şerefli mücadeledir,” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak, 31. yaşından gün alırken dezenformasyon konusunda hiçbir taviz vermeden çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Yeni Şafak bu doğrultuda, yakın dönemde yayın yaptığı beş dilin yanına Urduca dilini de ekleyeceğini duyurdu.