DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yenişehir Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası’nda fark yarattı

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından 7 gün boyunca düzenlenen etkinliklerle vatandaşlar hareketli ve sağlıklı vakit geçirirken, temiz çevre konusunda da farkındalık yaratıldı.

Yenişehir Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası’nda fark yarattı
22.09.2022 18:10
294
A+
A-

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından 7 gün boyunca düzenlenen etkinliklerle vatandaşlar hareketli ve sağlıklı vakit geçirirken, temiz çevre konusunda da farkındalık yaratıldı.

 

Mersin Yenişehir Belediyesi, sürdürülebilir hareketlilik biçimlerini desteklemek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında16 – 22 Eylül tarihleri arasında birbirinden renkli, hareketli ve ekolojik etkinlikler düzenledi. Egzersiz ve zumba etkinlikleri, Yenişehir Gelincik Tepesi’nde yamaç paraşütü uçuşları, doğa yürüyüşü, denizaltı temizliği ve bisiklet turuyla Avrupa Hareketlilik Haftası Yenişehir’de dolu dolu geçti. Yenişehir Belediyesi sivil toplum kuruluşlarıyla havada, karada ve denizde düzenlediği etkinlerle Avrupa Hareketlilik Haftası’nda fark yarattı.

 

Başkan Abdullah Özyiğit, “Yenişehir’de hareket bitmez.”

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,“Yönetim anlayışımızı oluşturduğumuz 6 temel ilkemizden biri de zaten ‘Hareket’ ilkesiydi. Bu ilkemiz kapsamında temel amacımız Yenişehir’imizde kültür, sanat, spor ve ekoloji gibi sosyal yaşamın her alanında sağlıklı ve nitelikli hareketi sağlamaktı. Göreve başladığımız günden bu yana kentimizde büyük hareket oluşturduk. Nitekim her yıl Avrupa Hareketlilik Haftası’nda da çok kıymetli farkındalık oluşturan ve hem vatandaşlarımıza hem de doğamıza fayda sağlayan etkinlikler düzenledik. Bu yıl da vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın da katılımı ve desteğiyle çok güzel bir hafta geçirdik. Sağlıklı hareket çok kıymetli, destek veren ve etkinlerimize katılan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Yenişehir’de hareket bitmez.”diye konuştu.

 

Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesinin de destek verdiği Mersin Bisiklet Derneği 9.Uluslararası Bisiklet Festivali kapsamında bisiklet turu düzenleyen bisikletçileri ağırladı. Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesine gelen bisikletçilerle birlikte “Arabadan in bisiklete bin” mesajı verdi. Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun ve bisikletliler Başkan Özyiğit’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı