DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yeşil Bodrum Mandalinine Pernod Ricard Türkiye’den kurumsal destek

Pernod Ricard Türkiye: “Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerini destekliyoruz”   Bodrum yerel yönetimi, sivil toplum kuruluşları, fikir önderleri ve sanatçılar; Yeşil Bodrum Mandalinin korunması ve ekonomik değerinin arttırılması hedefiyle harekete geçerken, ilki gerçekleşen Yeşil Bodrum Mandalin hasat etkinliğine Pernod Ricard Türkiye destek oldu.

Yeşil Bodrum Mandalinine Pernod Ricard Türkiye’den kurumsal destek
01.09.2022 14:39
2.138
A+
A-

Pernod Ricard Türkiye: “Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerini destekliyoruz”

 

Bodrum yerel yönetimi, sivil toplum kuruluşları, fikir önderleri ve sanatçılar; Yeşil Bodrum Mandalinin korunması ve ekonomik değerinin arttırılması hedefiyle harekete geçerken, ilki gerçekleşen Yeşil Bodrum Mandalin hasat etkinliğine Pernod Ricard Türkiye destek oldu. 

 

Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Kent Konseyi Coğrafi İşaret Çalışma Grubu, “Bodrum’un Yeşili” sloganıyla Yeşil Bodrum Mandalini ile ilgili farkındalık oluşması için bir proje başlattı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras öncülüğünde Zülfü Livaneli, Ali Poyrazoğlu, Aylin Livaneli, Cem Seymen, Nebil Özgentürk, Akasya Asıltürkmen, Şebnem Burcuoğlu gibi ünlü isimlerin, sanatçıların, tanınmış gazetecilerin, iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı hasat etkinliğinde; Pernod Ricard Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Zümrüt Yezdani Kedik,   “Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerine Pernod Ricard olarak sahip çıkıyoruz, yeşil Bodrum mandalini dünyada sadece Bodrum’a özgü ve yaşatılması ve hatta dünyaya tanıtılması gereken bir ürün. Pernod Ricard olarak Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

Bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarıyla, coğrafi işarete sahip yeşil mandalinin kullanım alanlarının ve ekonomik değerinin artırılması, bölgeye katma değerinin kazandırılması, bahçelerin korunması ile yerel tarımsal ve ekonomik döngünün geliştirilmesi hedefleniyor. 

 

Kullanım alanının çeşitlenmesi için özel tarif

Keyifli anların yaratıcısı Pernod Ricard Türkiye, Bodrumluların bu önemli çabasına Yeşil Bodrum Mandaliniyle hazırlanabilecek ve Ege’nin tüm enerjisini hissettirecek özel bir tarifle destek veriyor. 

 

Malzemeler: 

  • 4 adet Bodrum Mandalini 
  • 1 tutam nane yaprağı
  • Yarım bardak madensuyu 
  • 1 litre su 
  • Buz 

 

Yapılışı: 

1 litre suyun içinde önce 4 adet Bodrum Mandalinini doğrayın. Ardından bir tutan nane yaprağını suyun içinde atın. Yarım bardak maden suyunu koyduktan sonra alabildiğince buz ekleyin. Daha çok vitamin almak için karışımın içine doğradığınız mandalinin kabuklarından da ekleyebilirsiniz. Buzdolabında biraz beklettikten sonra tüketebilirsiniz.   

 

2020 yılının Aralık ayında, Pernod Ricard öncülüğünde dünyanın birçok ülkesinde hayata geçen “The Bar World of Tomorrow” projesini Türkiye’de de başlatan Pernod Ricard; Birleşmiş Milletler’in EducateAll platformu aracılığıyla tüm barmenlere sunduğu bir sürdürülebilir işletme ve sorumlu barmenlik eğitim programı kapsamında Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerini desteklemeye devam edecek olan Pernod Ricard; sorumlu marka kimliği ile yeme içme sektörünü daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir bar dünyası yaratmaya davet ediyor. Dünyanın birçok ülkesinde hayata geçen bu proje ile Türkiye’de barmenlerin gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı