DOLAR
32,5247
EURO
34,8295
ALTIN
2.443,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

YÜNSA, GALATASARAY SPOR KULÜBÜ İLE SPONSORLUK SÖZLEŞMESİ İMZALADI

YÜNSA, GALATASARAY SPOR KULÜBÜ İLE SPONSORLUK SÖZLEŞMESİ İMZALADI
16.01.2024 19:17
22
A+
A-

Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük üst-segment yünlü dokuma kumaş üreticisi olan ve dünyada bu alanda ilk beş içinde yer alan Yünsa, Galatasaray Spor Kulübü ile sponsorluk sözleşmesi imzaladı.

Anlaşmanın imza töreni, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park’ta Yünsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sürmegöz ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanı  Dursun Aydın Özbek’in katılımıyla gerçekleşti. Anlaşma kapsamında Yünsa, 2023-2024 sezonunda Galatasaray Futbol Takımı formasının sağ kol sponsoru oldu.

Galatasaray Futbol Takımı’nın sponsorları arasında yer almaktan gurur duyduklarını belirten Yünsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sürmegöz, imza törenindeki konuşmasında“Ülkemizin en seçkin kulüplerinden Galatasaray ile tekstil sektörünün lideri Yünsa sponsorluğunun imza töreninde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Galatasaray Spor Kulübü’nün eski kongre üyesi olarak da bu sponsorluğun gururunu ayrıca hissediyorum. Futbolun ülkemiz ve insanımız için ne denli önemli olduğunun farkındayız. Yünsa olarak, biz de bu değerli sponsorlukla sporun birleştirici gücüne katkı sunmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Yünsa, yünlü dokuma kumaş sektöründe Avrupa’da tek çatı altındaki en büyük üretici konumundadır; dünyada ise ilk beşte yer almaktadır. Hedefi 2030 yılında yünlü dokuma kumaş üretiminde dünya lideri olmaktır. Galatasaray Futbol Takımımızın hedefleri de Yünsa’dan farklı değil. UEFA Kupası’nı ülkemize kazandıran Galatasarayımızın Şampiyonlar Ligi kupasını da ülkemize getireceğine yürekten inanıyorum. Böyle somut hedeflerin hem iş dünyasında hem de spor ve sanatta ülkemizi çok daha aydınlık bir geleceğe taşımak için son derece dönemli bir motivasyon kaynağı olduğunu düşünüyorum. Bu açıdan Yünsa olarak iş birliğimizin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini temenni ediyorum. Galatasaray’ın hayali Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmak, Yünsa’nın hayali de dünya şampiyonu olmak. Her iki kurumun da hayallerine en kısa sürede ulaşması diliyorum” dedi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı  Dursun Aydın Özbek Galatasaray Spor Kulübü olarak Yünsa ile yaptığımız sponsorluk anlaşmasının imza töreni için bir aradayız. Yünsa, futbol takımımızın bu sezon oynayacağı maçlarda formalarımızın sağ kolunda yerini alacaktır. Yünsa, hepimizin bildiği gibi tekstil sektörünün lider firması. Galatasaray gibi her zaman liderliğe oynamış bir dünya markasının Yünsa markasıyla yan yana gelmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bizimle aynı hayallere ve aynı vizyona sahip markalarla zafer yolculuğumuza devam edeceğiz. Bu anlaşma için Sayın Mustafa Sürmegöz şahsında Yünsa ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Yünsa hakkında 

1973 yılında yünlü kumaş üretimiyle faaliyetlerine başlayan Yünsa, bugün global bir Türk şirketi olarak, 50’yi aşkın ülkede, dünya modasında söz sahibi 400’den fazla  markanın kumaş tedarikçisidir. Ürün portföyünün büyük bir bölümünü yün ve yün karışımlı kumaşlar oluşturmaktadır. Türkiye’de yünlü dokuma kumaş ihracatının lideri olan Yünsa, üretiminin yaklaşık dörtte üçünü  ihraç etmektedir. Yünsa’nın,  İngiltere, Almanya ve ABD’de satış ofisleri, İtalya ve Türkiye’de tasarım ofisleri ve 11 ülkede de acentaları bulunmaktadır.

200 bin metrekarelik alana kurulu  tesislerinde yıllık 4.500 ton kamgarn iplik üretme ve 10 milyon metreden fazla kumaş dokuma kapasitesine sahip Yünsa,  tam entegre bir tesis olarak elyaftan kumaşa dönüşüm aşamasındaki tüm üretim süreçlerini iplik, çözgü ve dokuma, boya ve apre işletmeleriyle Çerkezköy’deki fabrikasında tek çatı altında  gerçekleştirmektedir.

Hisselerinin %42’lik kısmı 1990 yılından beri halka açık olarak Borsa İstanbul’da işlem gören Yünsa’nın yaklaşık 1.000 çalışanı bulunmaktadır.

Modernizasyon yatırımlarına devam eden Yünsa’da, birçok üniversite ve araştırma merkezleri ile koordineli olarak projeler yürütmekte olan,   Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı bir Ar-Ge Merkezi de bulunmaktadır

Yatırımlarını ve üretimini sürdürülebilirlik anlayışla önceliklendirenYünsa, daha az enerji ve doğal kaynak harcayarak, karbon ayak izini azaltarak doğayla daha barışık çevre dostu üretim yapmaktadır. Türkiye’de tekstil sektöründe “TPM Mükemmellik Ödülü’nü de kazanan ilk firma olmuştur.

Yünsa, yünlü dokuma kumaş sektöründe Avrupa’da tek çatı altındaki en büyük üretici konumundadır; dünyada ise ilk beşte yer almaktadır. Hedefi  2030 yılında yünlü dokuma kumaş üretiminde dünya lideri olmaktır.