DOLAR
32,3948
EURO
34,6327
ALTIN
2.392,48
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

20. Geleceğin Sineması'nda Finalistler Açıklandı

T.

20. Geleceğin Sineması'nda   Finalistler Açıklandı
14.08.2023 13:10
116
A+
A-

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı’nın iş birliği ile sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri için bu yıl 20.kez gerçekleştirilen; “Geleceğin Sineması” yarışmasında finale kalan 20 proje ön jüri toplantısı sonucu belirlendi. 

Sinema öğrencilerinin nitelikli kısa filmler yapabilmeleri için gerekli maddi ve ayni imkanları yaratabilmek adına T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK)’nın iş birliğiyle bu yıl 20. kez düzenlenen Geleceğin Sineması yarışmasında finalist isimler açıklandı. Hayallerindeki kısa filmi çekmek için önemli bir adım atan 20 ismin projesi, 9 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilen ön jüri toplantısının ardından belli oldu. Ön jüri üyeleri bu yıl 100’e yakın projeyi değerlendirdi.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden öğrencilerin kurmaca, deneysel, belgesel ve animasyon türündeki projeleriyle katılım gösterdiği yarışmada  Feyzi Baran’ın AbaküsEmre Cef Kamhi’nin Aslında HerkesSeher Davran’ın Benim Güzel Kızım!İbrahim Burhan Yiyen’in Bir Dilek Bir AğaçMert Kartal’ın Bize En Uzak HayatZeynep Hasdeniz’in Boş ÇerçeveAlp Kaan Akkaya’nın Boşluğun SesiMedine Baskın’ın ÇamurYener Şentürk’ün EvcilikAli İhsan Öksüz’ün Geri SarUtku Çırak’ın KabukArif Canpolat’ın Kağıdın RitmiCem Sorhun’un Kelebek EtkisiMelih Fırat’ın Kırmızı BalonMelihat Ağgül’ün Mis GibiMuhammet Furkan Çakır’ın Olan Bize OlduÖzkan Emre’nin PamukEngin Öner’in Pazar SessizliğiBaturay Tunçat’ın Rüyada Olduğunu Farkediyor İnsan ve Ali Baran Baz’ın Yersizyurt adlı senaryoları finale kaldı.

Kazanan 10 Projeye 20 Bin TL Destek Verilecek!

20 yıldır T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen Geleceğin Sineması’nda bu yıl 10 senaryo projesine 20 bin TL maddi destek ve danışmanlık verilecek. Konu sınırlaması bulunmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelindeki devlet, özel ve vakıf okullarının sinema ve medya bölümlerinde okuyan ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmanın başvuruları https://www.geleceginsinemasi.com/ adresindeki form üzerinden gerçekleştirilecek. 

Türk ve dünya sinemasına giden yolda 20 yıldır gençlere rehberlik eden festival, geleceğin sinemacılarını akademik başarıları ve gelecekteki kariyerleri için daha iyi projeleri hayata geçirebilmeleri adına motive etmeye devam edecek.  

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler ve güncel duyurular https://www.geleceginsinemasi.com/ adresi ve TÜRSAK Vakfı’nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı