DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Adel Kalemcilik, 2023’te 436 milyon TL net kâra ulaştı

Adel Kalemcilik, 2023’te 436 milyon TL net kâra ulaştı
21.03.2024 18:11
8
A+
A-

Elli yılı aşan tecrübesi ile 1969’dan beri faaliyet gösterdiği kırtasiye sektöründe Türkiye’nin lider firması olan Adel Kalemcilik, mali yönden sürdürülebilirliği odağına aldığı stratejik iş planı ile 2023 yılında etkili büyüme gösterdi. 2023 yıl sonu sonuçlarını açıklayan şirketin yıl sonu net kârı 436 milyon TL oldu ve yılı, 2.262 milyon TL net satış rakamı ile kapattı.

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük kırtasiye ürünleri üreticisi olan Adel Kalemcilik, 2023 yıl sonu sonuçlarını açıkladı.          Buna göre Adel Kalemcilik’in 2023 yılı net karı 436 milyon TL olarak gerçekleşti. Güçlü performansını brüt kâr marjı ve FAVÖK iyileşmeleri ve etkin bilanço yönetiminin net finansman giderlerine yansıması ile daha da yukarı taşıyan Adel Kalemcilik, 2023 yılı sonunda 2.262 Milyon TL‘lik net satış rakamı ile dikkat çekiyor. 2023 yılında etkin maliyet yönetimi ve etkin fiyatlama politikası sonucu brüt kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,5 kat artırarak 1.056 milyon TL olarak gerçekleştiren Adel Kalemcilik’in FAVÖK marjı ise 1400 baz puan artışı ile %22 oldu. Tüm bu pozitif gelişmelerin neticesinde bir önceki yılın aynı döneminde 3,1 olan Net Borç/FAVÖK oranı 2023 yılı sonunda sıfır seviyelerine yaklaşarak 0,4 olarak gerçekleşti.

 

Dalgalı ekonomik konjonktürde, etkin risk yönetimi ile büyümesini sürdüren Adel Kalemcilik, 2200 baz puan artışı ile %47 brüt kâr marjı ile yılı tamamladı.

 

“Yıl sonu gösterdiğimiz büyüme ivmemiz, beklentimizi karşıladı”

Adel Kalemcilik CEO’su Oğuz Uçanlar, finansal performanslarının beklentilerinin üzerine çıktığını belirtti. Uçanlar konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Artan maliyetlerle birlikte, tüketicinin ihtiyaçları ve alım gücündeki değişimleri göz önünde bulundurarak rekabetçi fiyatlama politikamızı ve alternatif satış kanallarımızı değerlendirdik. Bu doğrultuda etkin maliyet yönetimi ve etkin fiyatlama politikamızla 2023 yılını beklentilerimizin de üzerine çıkarak çok güçlü bir şekilde kapattık. 2023 yılında geleneksel kanal satışlarımız ile birlikte modern kanalda da yukarı yönlü bir satış ivmesi yakaladık. Finansal sonuçlarımız, 2024 yılı faaliyetlerimiz için de önemli bir zemin ve motivasyon kaynağı oluşturuyor ve 2024 yılında da büyümeye odaklanıyoruz. Ticari ve finansal yönden sürdürülebilirlik hedefimize, şirketimiz lehine önemli büyüme fırsatlarına odaklanarak emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.”   

 

Adel Kalemcilik hakkında:

Türkiye’de kırtasiye denince ilk akla gelen şirket olan Adel Kalemcilik, sektördeki 55. yılını kutluyor. 1969 yılında Anadolu Grubu bünyesinde faaliyete geçen Adel Kalemcilik, kurulduğu günden bu yana dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan Faber-Castell ile yürüttüğü iş birliğini ortaklığa dönüştürmüş ve Türkiye’ye değer katan yatırımlarını ara vermeden sürdürmektedir. Adel Kalemcilik, 27 senedir Borsa İstanbul’da işlem görüyor.

 

Çayırova’da 36 bin metrekare üzerine kurulu üretim tesisiyle Adel Kalemcilik, kâğıt ürünleri haricinde gerek üretim miktarları gerekse ürün çeşitliliği açısından Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük kırtasiye ürünleri üreticisi konumunda ve 40’ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyor.

 

Köklü geçmişi ve tecrübesiyle Adel Kalemcilik bugün 3 bin’e yakın ürün çeşidi ile Türkiye’de üretilen ve ithal edilen Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Adel, Atlas, Max ve Panfix markalı kırtasiye ürünlerinin yanı sıra; dünyanın önde gelen markalarının oyuncak ürünlerinin de pazarlama ve satışını gerçekleştiriyor.

 

“Kendi çocuklarımıza kullandırmayacağımız hiçbir ürünü piyasaya sunmuyoruz” felsefesiyle hareket eden Adel Kalemcilik, yılda ortalama 40 bin ürün güvenliği ve kalite testi gerçekleştiriyor.

 

Adel Kalemcilik, özünde barındırdığı “İyilik” değerinden beslenen ve Birleşmiş Milletler’in 2030 yılına kadar ulaşmayı hedeflediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları içinde yer alan İklim Eylemi ve Nitelikli Eğitim alanlarında “İyilik Ağacı” çatısı altında topluma fayda sağlayan çok sayıda sponsorluk ve kurumsal sosyal sorumluluk projesi yürütüyor.