DOLAR
32,4649
EURO
34,8352
ALTIN
2.421,86
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Altın 2024 yılında altın çağını yaşayacak!

Altın 2024 yılında altın  çağını yaşayacak!
02.01.2024 18:35
21
A+
A-

Rengi parlak sarı olan altın, kolayca şekil verilebilen, oksitlenmeyen ve ticari değeri yüksek olan bir madendir. Kimyasal element olarak simgesi “Au” dur. Simgesi latinceden gelme “Aurum” un kısaltılmasıdır. İletkenliği çok yüksek olan altın kuyumculuk, mücevherat, altın para basımı, elektronik cihazlar gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Saf haline kuyumculukta “has” denir. Altının has hali çok yumuşaktır.

İnsanların yıllardır güvenli liman olarak gördükleri altın, yeni yılda nasıl olacağı merak edilmektedir. Altın çıkacak mı? sorusunun cevabı araştırılmaktadır. Altın kaç lira olacak? sorusunun cevabı merak edilmektedir.

Altın ile ilgili açıklama yapan ünlü finans analisti Islam Memiş, 2024 yılı için altının yol haritasını açıkladı. Memiş, yaptığı açıklamada altının bu yıl da çıkışını sürdüreceğini ifade etti.

Ünlü finans analisti altının altın yili olacağını ifade  ederek altının gram fiyatının dip noktasının 2000 lira olacağını söyledi.

Yine altının ons fiyatının 2000 doları dip olarak göreceği görüşünü savundu. Dolar ve ons fiyatındaki yükselmeler altının fiyatını yukarı çekeceğini ve Amerikan Merkez Bankası’nın faiz arttırımını sonlandırmasının etkisiyle altında  rekorlar fiyatlamalar olacağını bildirdi.