DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bahçesarayda’ki Mahalleler Tarihinde İlk Kez Asfaltla Buluştu

Van Büyükşehir Belediyesi, Bahçesaray ilçesinde 12,2 kilometrelik 7 mahalle yolunu asfalta kavuşturuyor.

Bahçesarayda’ki Mahalleler Tarihinde İlk Kez Asfaltla Buluştu
21.10.2022 15:00
223
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi, Bahçesaray ilçesinde 12,2 kilometrelik 7 mahalle yolunu asfalta kavuşturuyor. İlçenin engebeli coğrafyasında büyük zorluklarla yapılan çalışmalar sayesinde mahalleler kurulduğundan bu yana ilk kez sıcak asfaltla buluştu.

 

Büyükşehir Belediyesi, ilin her noktasındaki yol ve asfalt yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda zorlu coğrafyası, engebeli arazi yapısıyla bilinen ve halk arasında 9. gezegen olarak tabir edilen Bahçesaray ilçesindeki en ücra mahallelerde asfalt çalışması yapılıyor. Zorlu bir coğrafyada sıfırdan yapılan yollarla mahalleler kurulduğundan bu yana ilk kez sıcak asfaltlı yollara kavuştu. Daha önce toprak olan mahalle yollarında yarma, dolgu, reglaj, altyapı ve sıcak asfalt serimi yapıldı.

 

İLÇEDE 12,2 KM’LİK YOL ASFALTA KAVUŞUYOR

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığınca ilçeye bağlı 2,9 kilometrelik Paşaköy, 1.7 kilometrelik Cevizlibelen, 1,1 kilometrelik Bağcılar, 0,5 kilometrelik İslam ve 1 kilometrelik Ulubeyli olmak üzere 7,2 kilometrelik 5 mahalle yolu tamamlanırken, 2,5 kilometrelik Arvas ve  2,9 kilometrelik Akyayla mahalle yollarında ise çalışmalar sürüyor.

 

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Özellikle kış aylarında mahallelerine ulaşmada çok zorluk yaşadıklarını belirten Paşaköy Mahalle sakinlerinden Ramazan Akbay, “Daha önce yollarımız çok kötüydü. Gerek arazi yapısı gerekse yolun toprak yol olması bizi mağdur ediyordu. Bu noktada çok sıkıntı çekiyorduk. Van Büyükşehir Belediyesine müracaat ettik. Kısa sürede yolumuzu yaptılar. Allah razı olsun. Artık mahalle yolumuz daha güzel oldu. Daha rahat gelip gidebiliyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından yol uyarıcı levhaları ve çizgi çalışması da yapılacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı