DOLAR
32,3228
EURO
35,1013
ALTIN
2.301,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Buca’da asgari ücret 11 bin 500 TL oldu

Buca Belediyesi’nde bin 525 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi süreci tamamlandı.

Buca’da asgari ücret 11 bin 500 TL oldu
23.09.2022 19:10
239
A+
A-

Buca Belediyesi’nde bin 525 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi süreci tamamlandı.  En az ücret alan personelin maaşının 11 bin 500 TL olduğu sözleşmede, işçiler çok sayıda yeni sendikal hak kazandı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Toplu iş sözleşmesi tüm emekçi kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun. Yeni haklarınız ananızın ak sütü gibi helal olsun” dedi. Başkan Kılıç, çalışanlarının banka promosyon sözleşmelerini güncelleyeceklerinin de müjdesini verdi.
 

Buca Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş 5 No'lu Şube'de örgütlü işçiler arasında gerçekleştirilen toplu sözleşme süreci yüz güldüren bir maaş artışı ile son buldu. Toplu iş sözleşmesinin imza töreni Buca Belediyesi önünde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe,  Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı. Bayram havasında gerçekleştirilen törende “İşçi Dostu Başkan Erhan Kılıç” pankartları açan işçiler, sloganlar eşliğinde halaylar çekti. 
 

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN
 

Törende konuşan Başkan Erhan Kılıç,  “Makamlar gelip geçicidir. Ancak emek ve çalışanlar Belediyemizin olmazsa olmazıdır. Kentin yaşanabilir hale gelmesini sağlayanlar emekçi kardeşlerimizdir. Ben işçilerime vereceğim maaşı belirlerken verebileceğim maksimum rakam nedir ona bakarım. Onları mağdur etmek istemem. Aynı zamanda kendi mali disiplini sağlayacak, Belediyemizin çalışmalarını engellemeyecek bir rakamı belirlerim. Teknik olarak verebileceğimiz en iyi rakamı verdik. Toplu iş sözleşmesi tüm emekçi kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun.  Analarının ak sütü gibi helal olsun.” 

Başkan Kılıç, öte yandan çalışanlarının banka promosyon sözleşmelerini güncelleyeceklerinin de müjdesini verdi.
 

BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR
 

DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, işçilerin açtığı pankartta “İşçi Dostu Başkan Erhan” pankartına gönderme yaparak, Başkan Kılıç’ın bu sözü sonuna kadar hak ettiğini söyledi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ise her toplu iş sözleşmesi gününün işçiler için bir bayram günü olduğunu belirterek, Başkan Erhan Kılıç’a teşekkür etti. Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras da ekonomik krizin en büyük acısını emekçilerin çektiklerini belirterek, bu zor günlerde emekçiden yana tavır koyan  Başkan Erhan Kılıç’a teşekkürlerini iletti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı