DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Ditaş Grup Tedarikçi Günü: Birlikte Daha Güçlüyüz

Ditaş Grup, 2023 Tedarikçi Zirvesini iş ortaklarının katılımı ile Ditaş Grup Niğde fabrikasında  düzenledi.

Ditaş Grup Tedarikçi Günü: Birlikte Daha Güçlüyüz
12.10.2023 17:10
113
A+
A-

Ditaş Grup, 2023 Tedarikçi Zirvesini iş ortaklarının katılımı ile Ditaş Grup Niğde fabrikasında  düzenledi. Dövme kapasitesinin artırılması için yatırımı yapılan iki dövme presi de aynı tedarikçilerle beraber fabrikada yapılan bir tören ile hizmete alındı.  

 

Kurulduğu günden bu yana hem Türkiye ekonomisine hem de Niğde’nin kalkınmasına destek olmaya devam eden; kalite, tasarım, Ar-Ge, teknoloji yatırımları ve sürdürülebilirliğe verdiği önem ile öne çıkan Ditaş Grup, iş ortaklarıyla son gelişmeleri ve  iş birliğini güçlendirme fırsatları değerlendirmek amacıyla  Tedarikçi Zirvesinin ikincisini düzenledi. Etkinlik, tedarikçileriyle daha yakın çalışma, sorunları çözme, yeni fikirlerin paylaşılması ve iş birliği fırsatlarını keşfetme olanağı sağladı. Ayrıca, sürdürülebilirlik ve başarı için tedarik zincirine katkı sağlama yolları da tartışıldı.

 

Ditaş’ın büyüme planları çerçevesinde yatırımına sene başında başladığı yeni dövme preslerinin de devreye alınması Tedarikçiler ile beraber gerçekleştirildi. Yapılan yeni yatırım ile Ditaş, dövme kapasitesi yüzde 30 artırdı. 

 

Birlikte Daha Güçlüyüz

Daha yakın bir çalışma ortamı,  ortak hedefler ve değerlerin vurgulanması fırsatı sunan 2023 Tedarikçi  Zirvesi, “Birlikte Daha Güçlüyüz” teması altında gerçekleştirildi. Sektörde yeşil mutabakat ve sürdürülebilirlik konusu da ele alındı. 

 

Doğan Holding CFO’su Bora Yalınay, finansal açıdan iş birliği ve geleceğe yönelik stratejileri paylaşırken; “Türkiye’nin ilk rot üreticisi ve en büyük araç üreticilerinin A sınıfı tedarikçisi olma bayrağını elinde tutan Ditaş Grup, 50 yıllık köklü geçmişini birçok başarı ile taçlandırmıştır. Doğan Holding’in benimsemiş olduğu insan, toplum ve çevreye katkı sağlayacak ‘sorumlu yatırım’ anlayışını ilk günden benimsemiş olan Ditaş, tüm yatırımlarını bu çerçevede hayata geçirerek sürdürülebilirlik konusunda da sektörüne öncülük etmektedir. Bu başarıların ardındaki en büyük güç ve rol şüphesiz iş ortaklarımızın. Bu uzun soluklu yolculukta birlikte yürüdüğümüz için teşekkür ederiz” dedi.

 

Ditaş Grup Genel Müdürü Osman Sever, piyasalar, ücret artışları, iş birliği, büyüme trendleri, 2024 projeksiyonları, ürün geliştirme ve tedarikçilerden beklentilerle ilgili görüşlerini paylaştı; “Ditaş Grup’un yarım asırlık hikayesinde yanında olan siz değerli iş ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. İleri görüşlü yatırımcı bilinci ile hareket eden Niğdeli hemşerilerimizin 1970’li yıllarda yaptıkları girişimle kurulan Ditaş, ülkemizin ilk otomotiv tedarik sanayi şirketlerinden biri olma özelliği taşıyor. Ayrıca Anadolu’da kurulan öncü sanayi şirketlerinden. Yaptığımız şirket alımları ve yatırımlar ile birlikte hem Niğde hem de Bursa lokasyonumunda, şirketlerimizi büyütmeye sizlerle devam ediyoruz. Hem üretim altyapısına hem de operasyonel gelişime dönük teknoloji yatırımlarımız çerçevesinde robotik hatları devreye alarak verimlilik, sürdürülebilirlik ve kalite hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz, yatırımını tamamladığımız dövme presleri ile de kapasitemizi artırıyoruz” dedi.

 

Ditaş Grup’un Tedarikçi Zirvesinde firmalara 3 kategoride ödül takdim edildi. Gösterdiği performans ile Norm Civata San. Ve Tic. A.Ş. Kalite Ödülünü, sürdürülebilirlik çalışmaları ile Mondi Turkey Oluklu Mukavva A.Ş. ise Sürdürülebilirlik Ödülünü aldı.  20 seneyi aşkın bir süredir iş birliği sürdürülen 9 tedarikçi de Kıdem Ödülü ile onurlandırıldı. 

 

DİTAŞ Hakkında

Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş. rotbaşı, rotil, rotkolu, salıncak kolu, çeki kolu, stabilizatör kolu ve V çeki kolu gibi araç alt yapı parçalarını üretmek amacı ile 1972 yılında kurulmuş, 1978 yılında faaliyete geçmiş ve günümüzde yıllık 7 milyon 800 bin adetlik üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük OE’ye üretim yapan rot üreticisidir. Çoğunluk hisseleri Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’ye ait olan DİTAŞ, 50 yılı geçen başarılı geçmişi ile direksiyon ve süspansiyon sistem parçaları üretiminde, yurtiçine olduğu kadar yurtdışı araç üreticisi firmalara da yüksek kaliteli orijinal ürün sağlamaktadır.

2021 yılında Bursa’da yer alan Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin %70’ini satın alarak büyüyen şirket, Niğde’de 20.000 m²’si kapalı alan olmak üzere toplam 155.000 m²’lik bir alanda; deneyimli ve eğitimli 340’a yakın çalışanıyla, Bursa’da 3 ayrı fabrikada 250ye yakın çalışanı ile üretim yapmakta, müşteri isteklerini zamanında karşılayan tasarım kabiliyeti, saha şartlarında simüle eden prototip test tesisleri, modern ve yeni makine parkı, esnek üretim prosesleri ile kaliteli hizmet vermeye devam etmektedir. ISO 14001 çevre yönetim sistemi sertifikası, ISO 50001 enerji yönetimi sertifikası, IATF 16949:2016 otomotiv tedarikçileri kalite sistemi sertifikası, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sertifikası, TISAX belgesi, ISO9001 ve Ford Q1 kalite sertifikasına sahiptir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı