DOLAR
32,3813
EURO
34,5940
ALTIN
2.389,98
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Dünyanın En Hızlı Pilotu Dünyanın En Hızlı Drone’una Karşı

Dünyanın En Hızlı Pilotu Dünyanın En Hızlı Drone’una Karşı
29.02.2024 18:03
14
A+
A-

Hollandalı ekip ‘Dutch Drone Gods‘ tarafından yeni teknolojiyle icat edilen dünyanın en hızlı drone’u, dünyanın en hızlı pilotu Max Verstappen’i takip etti. Hollandalı yıldızın Oracle Red Bull Racing RB20 aracını Silverstone Pisti’nde tam bir tur boyunca izleyen drone, tek seferde en hızlı FPV drone çekimini gerçekleştirdi.

 

Red Bull Racing pilotu Max Verstappen’in yeni sezonda kullanacağı aracı Oracle Red Bull Racing RB20, F1 One Shot projesiyle Formula 1 hayranlarına ilk kez bu kadar yakından gösterildi. Hollandalı ekip ‘Dutch Drone Gods’ tarafından yeni teknolojiyle icat edilen dünyanın en hızlı drone’u, Verstappen’i bir tur boyunca takip ederek tek seferde en hızlı FPV drone çekimini gerçekleştirdi.

 

Standart drone’lar yaklaşık 30 dakikalık pil ömrüyle saatte yaklaşık 60 km hızla giderken, RB20’yi takip etmek için tasarlanan yeni drone’un bir F1 arabasının çevikliğiyle uçması gerekiyordu. Proje için bir F1 aracından iki kat daha hızlı gidebilen, 300 km/sa hıza sadece 4 saniyede ulaşabilen ve 350 km/sa’in üzerinde azami hıza çıkabilen bir drone yaratmak bir yıldan fazla zaman aldı. Shaggy FPV olarak da bilinen Hollandalı drone pilotu Ralph Hogenbirk, Verstappen’in arkasında bir tur atmak için çok sayıda uçuş simülasyonuyla hazırlandı.

 

Max Verstrappen deneyimle ilgili, “Bir drone’un sadece kamera çekimi için bu kadar hızlı gittiğini göreceğimi hiç düşünmezdim. Islak zeminde sürerken beni takip ettiğini bilmiyordum ve bazı yerlerde bana çok yakındı. Ne kadar hızlı ayak uydurabildiğine ve virajlarda ne kadar yakınlaşabildiğine gerçekten şaşırdım. Formula 1 izlemeye biraz farklı bir bakış açısı kazandırıyor ” ifadelerinde bulundu.