DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Gazze savaşının başlamasından bu yana Ortadoğu’da ilk ABD’li asker öldürüldü

Gazze savaşının başlamasından bu yana Ortadoğu’da ilk ABD’li asker öldürüldü
29.01.2024 10:37
16
A+
A-

ABD’li yetkililerin CNN haber kanalına verdiği bilgiye göre, Ürdün’deki küçük bir ABD karakoluna gece boyunca düzenlenen insansız hava aracı saldırısında üç ABD ordusu askeri öldürüldü ve 30’dan fazla asker de yaralandı.

ABD Başkan Joe Biden ise Güney Carolina’daki demecinde buna cevap vereceklerini açıkladı. Ürdün’de Suriye sınırına yakın Tower 22’de üç Amerikalının öldürülmesi, Orta Doğu’da zaten istikrarsız olan durumu ciddi bir şekilde tırmandırdı. Yetkililer, dronun İran destekli militanlar tarafından ateşlendiğini ve Suriye’den gelmiş gibi göründüğünü söyledi. Özellikle hangi milis grubunun sorumlu olduğu hala belirleniyor.

 

ABD Merkez Komutanlığı yaptığı açıklamada, Ürdün’ün kuzeydoğusundaki bir üsse isabet eden tek yönlü insansız hava aracı saldırısında üç askerin öldüğünü ve en az 34 kişinin de yaralandığını doğruladı.

Saldırının sorumlularından hesap vereceğine söz veren Biden, “Bunun Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz.” dedi.

İran devlet haber ajansı IRNA, ülkenin Birleşmiş Milletler’deki daimi misyonuna atıfta bulunarak İran’ın saldırıyla herhangi bir ilgisi olduğunu reddetti.