DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Gazze’ye Gidecek Ambulanslar Yola Çıkıyor

Gazze’ye Gidecek Ambulanslar Yola Çıkıyor
24.02.2024 10:40
10
A+
A-

Gazze’de yaşanan insanlık dramı 7 Ekim’den bu yana sürüyor. GZT ve Yeryüzü Doktorları; Gazze’ye ambulans ve medikal malzeme desteği vererek sağlık sistemini desteklenmeyi amaçladıkları “Gazze’ye Ambulans” kampanyasını tamamladılar. GZT tarafından yürütülen “Gazze’ye Ambulans” yardım kampanyası kapsamında 8 gün gibi kısa bir sürede 5.397.864,55 Türk Lirası bağış toplandı. Bu kapsamda 23 Şubat tarihinde Yeryüzü Doktorları Derneği’nin Merkezi’nde yapılan basın toplantısında projenin protokolü imzalandı.

 

İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılar neticesinde Gazze’de sağlık altyapısı çöktü, hastaneler devre dışı kaldı. Saldırılardan en çok etkilenen grup ise en savunmasız olan kadın ve çocuklar oldu. Yaşanan krize sessiz kalmayan GZT, Yeryüzü Doktorları (YYD) ile birlikte “Gazze’ye Ambulans” kampanyasını gerçekleştirdi. Düzenlenen kampanya neticesinde elde edilen bağışlarla Gazze’ye 2 ambulans ulaştırılacak.

Protokolün imzalandığı basın toplantısında GZT Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer, “En büyük temennimiz Gazze’de acı ve gözyaşının bitmesidir. Önümüzdeki süreçte de benzer işler yapabilmek için şimdiden kolları sıvadık. Şunu da belirtmek isterim, Gazze’ye gönderilecek ambulanslar dahil imza attığımız her işte aslan payı, GZT takipçilerimizindir” dedi.

İnsani Yardım Çağrısı Karşılık Buldu

Gazze’de işlenen insanlık suçları neticesinde Filistin halkı temiz su, temiz gıda ve sağlığa erişim gibi temel haklardan mahrum bırakıldı. Yaşanan drama sessiz kalmayan GZT, yürüttüğü kampanyayla on binlerce bağışçıya ulaştı. Hayırseverlerin destekleriyle Gazze’ye gönderilecek iki ambulansın ücreti 8 gün gibi kısa bir sürede karşılanmış oldu.

Tamamlanan kampanya kapsamında Mısır’dan tedarik edilecek ambulansların Kahire – İsmailliye – Sina – Refah hattı kullanılarak YYD Gazze personeline ulaştırılacak. Basın toplantısında yaşanan süreçle alakalı olarak Yeryüzü Doktorları Derneği Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Bugün yanımızda, bizler gibi hayırsever bir kurum olan GZT’yi görmekten dolayı çok mutluyuz. Bizlerin payına düşen Gazze’ye insani yardım yapmaktır, basının payına düşen ise yaşananları tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermektir. Her birimiz sorumluluklarımızın bir ucundan tutarak dünyayı daha güzel bir yer hâline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ambulanslar Gazze’ye Nasıl Ulaşacak?

Gazze’ye Ambulans” kampanyasına katılan bağışçıların en merak ettikleri soru ambulansların Gazze’ye nasıl ulaşacağıydı. Gazze’ye yapılan sağlık yardımları Refah Sınır Kapısı üzerinden bölgeye ulaştırılıyor. Hazırlanan yardım tırları Mısır devleti tarafından görevlendirilmiş Mısır Kızılayı ve Ulusal Koalisyon adı verilen ekiplerce sınır kapısından geçiriliyor. Ardından Filistin Kızılayı’na teslim edilen yardım tırları Gazze içine doğru dağıtılıyor. Yardım tırları sadece Mısır Refah kapısında görevli 34 STK’nın oluşturduğu Ulusal Koalisyon ile içeri girebiliyor. Yeryüzü Doktorları, Ulusal Koalisyon’da yer alan sivil toplum kuruluşları ile çalıştığı için yardım tırlarını düzenli olarak Gazze’deki ekibiyle buluşturabiliyor. Protokol kapsamında Gazze’de 2015 yılından beri akredite olan Yeryüzü Doktorları bağışlanan ambulansların ulaşımında yardımcı olacak.

ETİKETLER: